Круизен кораб на компанията Royal Caribbean се завърна в Сингапур на третия ден от четиридневния си "круиз до никъде", след като един от пасажерите на борда е дал положителен тест за Covid-19.

Сингапур пусна през миналия месец "Круизи до никъде", които стартират и приключва на едно и също пристанище без междинни спирки.

Те са опит за съживяване на засегната сериозно от пандемията круизна индустрия, която до голяма степен прекрати дейност по цял свят в началото, но след това плаванията бяха възобновени на някои места

Специалните круизове на Сингапур са достъпни само за жители на града-държава.

Корабът Quantum of the Seas на Royal Caribbean потегли на четиридневно пътешествие от Сингапур в понеделник, като част то пилотната програма за "безопасно плаване" на местния борд по туризма, информира BBC.

От круизната компания обявиха, че са върнали кораба на пристанището след като пасажер, който сам е потърсил медицинския екип на борда е дал положителен тест за коронавирус.

Авиокомпания организира Търсите любов, но не успявате да я откриете? Може би го правите на грешното място. Какво ще кажете да се влюбите на 9 км над Земята?

Другите пасажери, с които е установено, че той е контактувал на борда пък са дали отрицателни резултати.

Компанията въведе редица предпазни мерки преди началото на специалните круизове до никъде, в това число тестове на пътниците преди качването им на борда и след слизането. Корабите също така използват само половината си капацитет с цел по-голяма дистанция между пътниците.

Днес сутринта, потребител на Reddit, който твърди, че е сред карантинираните на кораба, написа, че пътниците все още "нямат позволение да напуснат кораба ".

Круизната индустрия бе засегната тежко в началото на пандемията, когато вирусът първо вилня на кораба Diamond Princess в Япония, а след това и на Grand Princess в САЩ, в резултат на което пътниците бяха поставени под карантина в морето, след като стотици се заразиха на борда.