Броят на смъртните случаи в САЩ вследствие на COVID-19 надхвърли 300 000 души, но в страната все още има прекалено много хора, които не искат да се ангажират с мерките за ограничаване на заразата.

Един такъв пример е собственикът на фитнес зала в щата Ню Джърси Йън Смит, който наскоро се похвали публично, че вече са му наложени глоби за около 1.2 млн. долара във връзка с мерките около пандемията.

Смит, който според TMZ е съсобственик на Atilis Gym, е категоричен, че няма да затваря фитнеса си, като в същото време не задължава ползващите го да носят маски, както препоръчват експертите.

Името на Смит и това на неговия фитнес Atilis често попадат в медиите през последните няколко месеца заради неговите прояви на неподчинение спрямо здравните препоръки на губернатора на Ню Джърси Фил Мърфи.

В пуснато наскоро видео Смит се похвали за глобите, които са му били наложени досега и заяви, че неговият фитнес „никога“ няма да изисква да се носят маски.

"Ние не изискваме хората да носят маски," казва Смит, който облизва многократно пръста си по време на видеото. "Никога няма да го правим."

Казахстански бодибилдър се ожени за своята секс куклаСватбата трябваше да се състои през март, но бе отложена заради пандемията от коронавирус

Смит и другият съсобственик Франк Трумбети дори бяха арестувани заради практиките си по време на пандемията.

През май пък мнозина припомниха на хората, че Смит беше осъден на повече от пет години затвор през 2008 г. заради шофиране в нетрезво състояние и причиняване на смърт на тийнейджър.