На 78-годишна възраст съоснователят на Beatles Пол Маккартни все още работи, пише нова музика, а преди да дойде пандемията от Covid-19 изнасяше и концерти. През 2019 г. Маккартни има над 100 млн. долара брутни приходи от самостоятелни концерти, според Forbes.

Това, което помага на Маккартни да остане активен с напредването на възрастта, е спортът. Легендарният музикант описа наскоро своя подход към това в епизод от подкаста “Smartless”.

“Имам ясно очертана програма,” обяснява Маккартни. Той обаче няма персонален треньор и спортува сам.

Първо “сядам на постелката и правя различни упражнения,” казва Маккартни. Той прави упражнения за разтягане и използва фоум ролър.

“След това се качвам на кростренажора,” споделя Маккартни, като допълва, че понякога и бяга по малко, като допълнително кардио упражнение.

Като цяло Маккартни отделя по 5-10 минути във всеки сегмент от тренировката си. “Не е някаква голяма тренировка, но е добра. Харесвам си я,” казва той.

Любимата част от тренировката му е стойката на глава, която прави в края. Музикантът редовно практикува йога с група приятели, сред които е и актьорът Алек Болдуин.

Домашната тренировка на 72-годишния Арнолд ШварценегерМистър Олимпия обясни, че винаги е намирал начини да тренира и без фитнес зала

Йогата и медитацията са част от ежедневието на Маккартни още от времето на Beatles. През 60-те години на миналия век Beatles популяризират Трансцеденталната медитация, форма на медитация, която включва седенето на едно място по 20 минути два пъти на ден и повтарянето на мантра.

Съпругата на покойния Джордж Харисън, Пати Харисън, предлага на групата да се срещне с Махариши Махеш Йоги, индийски духовен гуру, който е известен с това, че запознава Запада с Трансцеденталната медитация. Маккартни определя медитацията като „подарък за цял живот.”

Хеджфонд мениджърът и милиардер Рей Далио започва да се занимава с Трансцедентална медитация, след като чува за ползите от нея от Beatles. Опра Уинфри също е почитател на тази практика.

Маккартни също така споделя, че вегетарианството е другият начин, който му помага да бъде във форма.

Той е вегетарианец от 70-те години, много преди храненето на растителна основа дастане модерно. “В днешно време, ако си вегетарианец, имаш много възможности, а не както преди, когато можеше да ядеш само варени кълнове,” казва Маккартни в интервю за Wired през 2018 г.

Освен, че ходи на фитнес и се храни добре, Маккартни казва, че язди коне, хоби, което практикувал с първата си съпруга Линда Маккартни.