Четири сестри от Германия решават да оползотворят дългите часове, прекарани вкъщи по време на първия локдаун, като измислят настолна игра за коронавируса, която в момента се разпродава като топъл хляб.

“Корона ” може да се играе от до четирима души, които се състезават за изкупуването на всички хранителни продукти в списък за пазаруване за възрастен съсед, който не излиза от дома, за да се пази от вируса.

Играчите събират и разменят карти в играта, а победител е този, които достави първи всички продукти. По време на играта играещите се сблъскват с различни пречки. Те се срещат с вируса, което изпраща съответния играч в карантина, или пък откриват, че всичката тоалетна хартия вече е изкупена.

“Основният принцип е на солидарност,” казва 20-годишната Сара пред Ройтерс от семейния дом във Висбаден.

“Всеки от играчите може да реши да си сътрудничи с останалите или ги затрудни като блокира пътя им с вируси.”

Сестрите работели по играта основно вечер, по време на локдауна през пролетта, като постепенно включвали все повече елементи към нея от новинарските емисии за пандемията.

Впечатлен от усилията на своите дъщери, Бенедикт Швадерлап решил да комерсиализира играта като наел творец, който да направи дизайн на картите, таблото и кутията.

Досега той е продал 2 000 броя от играта и се е свързал с магазин за играчки, който я разпространява като дистрибутор.

“Тъй като играта вече е доста популярна, това е предизвикателство за нашето семейно производство, тъй като трябваше да опаковаме и да изпратим 500 игри в много кратък период от време,” каза той.

“Търсенето е сериозно в цяла Германия.”