Какво определя вашия интериорен стил?

Любовта към антиките или омразата към бъркотията?

Желанието ви за забавление или предпочитанията към всичко бохемско?

Истината е, че независимо от отговора на по-горните въпроси, със сигурно ще откриете нещо, което да ви хареса в профила в Instagram, наречен Before & After Design.

Има причина той да има цели 1.3 милиона последователи: представяйки добре изпълнени домашни ремонти, акаунтът разполага с огромна колекция от идеи за всеки вкус.

Жанин Хейс и Брайън Мейсън - двойка професионални интериорни дизайнери, работещи под тяхната марка AphroChic, казват, че всеки трябва да започне да трансформира дома си, като избере стил и обединяваща тема, насърчаваща единството и хармонията, посочва Bored Panda.

Друг принцип е балансът, или разпределянето на визуалната тежест. „Можете да го направите симетрично, както е обичайно в традиционния интериор, или с асиметричен баланс, както е в непринудените интериори.

Във всяка стая трябва да има фокусна точка. Във всекидневната това може да е камина или произведение на изкуството. Отделя се по мащаб, цвят или текстура", обяснява двойката.

За да предизвикате визуален интерес към една стая, помислете за контраста и разнообразието. „Имайте предвид повтарящи се елементи от един и същи цвят, текстура или шарка и прогресия на размери или цветове.“

Най-необичайните къщи по света и техните луди дизайниКакво ще кажете да живеете в бивша фабрика?

Съществена част от интериорния дизайн е изборът на цветова палитра. Във всяка стая може да имате различен стил и цветова схема, но често ще ви се налага да свързвате цялото жилище в едно. Помислете какви цветове и шарки биха подхождали както на малка стая, така и на голяма.

„Смесването на стилове в декора на дома е една от най-напредналите части на интериорния дизайн“, каза Хейс и Мейсън. "Те не трябва да съвпадат, но трябва да се допълват и координират помежду си. Това се прави, като се вземат предвид цвета, размера и мащаба."

Не забравяйте, че никой не е роден със способността да предекорира. Това се учи с времето.