Всяка страна от планетата се характеризира със свои обичаи и традиции, които влияят на формирането на начина на живот на гражданите. Предлагаме ви да разберете как живее средната класа. Под „средна класа“ в различните страни се разбират различни неща. За едни става дума за апартамент от 21 кв. метра, за други – къща с пет спални и три бани.

1. ЯпонияКато че ли домът на богатия японец и този, който е със средни доходи, не може да се различи. В тази страна не е прието богатството и излишеството да се показва.

Всеки интериор и екстериор на дома се отличава с абсолютна лаконичност и хармония във всичко. Няма да видите претрупаност с разкошни предмети и елементи от декора.

2. Германия

Средностатистическият германски дом е двуетажен и разполага с просторна гостна, водеща към кухнята. Спалнята и баните са разположени на горния етаж.

В оформлението на интериора се отдава предпочитание на идеалната симетрия и завършеност във всичко, особено в дребните детайли. Ще видите семейни снимки и трогателни мраморни фигурни из къщата. Те създават уют.

Германците използват пространството максимално. Функционалността е важна за тях, както и икономията.

3. ВеликобританияАнгличаните винаги са били с консервативна представа за света. Това е отразено и в интериора на дома. Постоянният стремеж към продължаване на многовековните традиции се вижда в оформлението на вътрешното пространство – то е много умерено, изискано и удобно.

Главен акцент е присъствието на естествено дърво – паркет, панели и др. Като правило в къщата има камина, облицована с керамика и естествен камък. Стените са налепени с фактурни тапети и са боядисани на няколко нива.

4. САЩОсновният фактор в създаването на интериора в САЩ е стремежът към постигане на максимален комфорт и мултифункционалност. Желанието за промени се отразява на оформлението на дома, като се съчетават на пръв поглед несъвместими неща.

В дизайна преобладава бялата цветова гама.

5. КитайКитайският интериор е определян като най-древният в света. Има многовековни традиции. Основен приоритет в създаването на жилището е умелото използване на цялото пространство, прилагайки философията фън шуй.

Поради пренаселеността на китайските мегаполиси, трудно ще откриете просторни жилища. Средната класа може да си позволи двуетажна къща в плътно застроен квартал или апартамент с площ не повече от 50-60 кв. метра.

6. Италия

Италианският интериор се отличава с многообразие и разноплановост, благодарение на яркия темперамент на местните жители. Дизайнерите на мебели и аксесоари отделят внимание и значение на всеки детайл, създават изискани решения, които гарантират комфорт.

Важен елемент за италианците е голямата тераса.

7. Франция

Къщите на французите се отличават със строго спазване на идеалните пропорции. По този начин се създава хармонична и неповторима атмосфера.

Отчитайки любовта на французите към изобилието от чаени и тоалетни масички, може да видите подобни мебели в домовете на средната класа. Отдава се предпочитание на естествените материали, настолните лампи и оригиналните шкафчета и скринове, изпълнени в старинен стил.

8. Мексико

Това, което отличава мексиканските домове, е цветовото оформление както на екстериора, така и на интериора. То носи националния характер. Друга особеност е максимално откритото пространство, което е изолирано от външния свят.

Традиционните жилища по света Част от тях се използват и сега като домове, а други - като атракции, музейни експонати и т.н.

9. Скандинавски страниПродиктувано от студения климат, местните народи са адаптирали строителството на сградите и оформлението на интериора. Скандинавският стил винаги се е отличавал със сдържана строгост, несложни естествени форми и преобладаване на естествените материали.

С помощта на всевъзможни форми осветителни тела скандинавците компенсират отсъствието на естествена светлина през повечето месеци от годината.

10. ИспанияИнтериорът на испанския дом е от една страна разкрепостен, а от друга – идеално подреден и практичен. Използват се по невероятен начин цветовете и се създава неповторим и великолепен изглед, подчертавайки темперамента на испанския народ.