Всяка година тенденциите в дизайна се променят в отговор на човешката потребност от нови и уникални предложения.

И ако да си купувате дрехи по последна мода всеки сезон донякъде е достижимо, то промяна в интериора на дома всяка година е не само трудно осъществимо и скъпо струващо, но и ненужно.

Ако обаче ви предстои ремонт и освежаване, то със сигурност дизайнерските тенденции за 2019 г. ще ви заинтригуват.

Независимо дали става дума за реконструкция на цялото жилище или само на част от него, вижте модерните за предстоящия сезон дизайнерски решения:

1. Комбиниране на модерен дизайн с антични мебелни елементи

Античните мебели винаги са заемали специално място в интериорния дизайн. Комбинацията им с мебели с модерен дизайн води до фантастични резултати. Това е и една от тенденциите, която ще завладее жилищата през 2019 г.

2. Естествена дървесина у дома

Покажете гредите на тавана, поставете кухненски шкафове от естествена дървесина, за да внесете елегантност в помещението. Холна маса от необработена дървесина също е страхотен акцент, съветва amazinginteriordesign.com.

Вилата на директора на IKEA в ИспанияИзпълнена изцяло в традиционен скандинавски стил

3. Мултифункционални мебели

Урбанизацията завладява все по-големи територии, което се отразява на размерите на жилищата. През 2019 г. хората ще се борят за повече пространство у дома, а мултифункционалните мебели са едно от най-добрите решения, за да го постигнат.

Италианците са майстори в създаването на конвертируеми мебели, служещи за много цели. Те са създали рафтове, които лесно се трансформират в маси за хранене. Диванът може да се превърне в двуетажно легло и бюро, което заема много малко пространство.

Има и много други пнредложения на пазара, които биха могли да представляват интерес за собствениците на малки жилища.

4. Червено и лилаво

Цветовете внасят живот във всеки интериор. Добрият избор на цвят създава топлина и комфорт, особено през сезоните, когато прекарваме по-голямата част от времето си на закрито.

Според Джейн Боди, изследовател на цветови тенденции, дизайнерите ще използват червено и лилаво все повече през 2019 г.

5. Разчупен отворен план

Така популярният отворен план дизайнерите вече превръщат в по-малки помещения с различни функции, които са частично разделени. За целта се използват прегради в стил от средата на века или мебели за съхранение.