В британското графство Корнуол ще откриете къща, която е построена преди 300 години.

Макар външният й вид да не впечатлява – малки прозорци, невзрачни стени и ниски врати, струва си да хвърлите поглед към вътрешността й. Впечатлението ви коренно ще се промени.

Ако вярваме на хрониките на британското графство, тази къща е построена в края на 17 в. Неотдавна новите й собственици – млада двойка, решават да я превърнат в уютно съпружеско гнездо.

Замисляйки новия дизайн на интериора, новите собственици трябвало да решат на мига няколко проблема.Единият от тях били малките прозорци. Преди 300 г. те са отлично решение – топлината не излизала от дома. Днес обаче предпочитаме да имаме повече естествена светлина във вътрешността.

Това искала и младата двойка. Поради това новите собственици решават да оформят интериора в светли тонове – стените са бели, а мебелите и декорът – пастелни.Централният акцент на дома е старата камина. Тя е оставена в оригиналното си състояние, като новостите идват от съвременните правила за пожарна безопасност.

На камината е добавена вратичка от огнеупорно стъкло. Нишата е изработена от съвременни материали, устойчиви на високи температури.От предишния интериор е оставен и един дървен сандък. Сега той е превърнат в маса.


Ако всекидневната е издържана в автентичен стил, то кухнята е в духа на съвременните технологии. Въпреки това общата атмосфера в дома е запазена.

Двойката е устроила още детска стая и спалня за себе си.След ремонта младоженците предлагат този дом в Корнуол и под наем - за всеки, който иска да се потопи в миналото.