Disney планира луксозен експедиционен круиз до Антарктида.

12-дневното пътуване с 11 нощувки започва от Буенос Айрес и полет до Ушуая - най-южния град в света и портал към Патагония.

Маршрутът включва време за опознаване на националния парк Tierra del Fuego, спирка в пощата на края на света и разходка с катамаран през канала Бийгъл - кръстен на лодката, използвана от Чарлз Дарвин за изследване на района през 1833 г.

По този проект Disney си партнира с Ponant - френска круизна линия, известна със своите луксозни кораби и авантюристични маршрути, посочва T+L.

Пътниците ще имат шанса да прекосят прохода Дрейк (един от най-предизвикателните преходи, които кораб може да направи), да карат каяк "на ръба на земята" и да се забавляват с пингвини и китове на място, до което малко хора могат да стигнат.

Цените започват от около 11 200 долара за деца и 12 500 долара за възрастни, което включва и храната в двата ресторанта на борда.

Деца под 10 години не се допускат на круиза.

12 от най-скъпите дестинации за туриститеИма места по света, които са подходящи за туристи с по-малък бюджет. Те няма да прогорят дупка в джоба ви и да източат банковата ви сметка. Държавите от класацията по-долу не са от тях

В момента Disney планира две дати за приключението - едното ще стартира на 20 декември 2021 г., а другото на 30 януари 2022 г.

Планира се резервациите да бъдат отворени за широката публика по-късно този месец.

За пътуващите, които търсят по-топли дестинации, Disney планира и експедиционни круизи до Галапагоските острови.

Цените за тези деветдневни пътешествия започват от 6 200 долара.

Планирани са за февруари, март, юли, август и декември 2022 г.