В яхтената индустрия скоро не е имало нещо кой знае колко различно, освен луксозния интериор и козметичните подобрения.

Но студиото за дизайн Lazzarini иска да промени това с много перспективен концептуален дизайн за катамаран, който може да се движи както по вода, така и по суша, точно както правят раците.

Това е причината той да изглежда като рак отпред и отзад, с две щипки и с широка стойка на тялото.

Lazzarini Design го нарича Pagurus ,или катамаран-амфибия Crabmaran. Това може да се определи и като началото на еволюцията на яхтите.

Orangejuice...

Публикувахте от Lazzarini Design в Понеделник, 4 януари 2021 г.

Само си представете плавателен съд, който може да се движи еднакво добре по водата и на сушата - идея, от която могат да се възползват бъдещите милиардери. Слънчевият катамаран е дълъг 25 метра и се захранва от слънцето и енергията на водата.

Eyes wide open

Публикувахте от Lazzarini Design в Неделя, 1 ноември 2020 г.

От вътрешната страна жилищните помещения, състоящи се от 3 спални, кухня и тоалетна, всеки в двата корпуса, са свързани помежду си чрез мостова стоманена конструкция.

Този луксозен звяр е всичко, което може да иска едно семейство от 8 души, заедно с четирима членове на екипажа, за пътуване през Атлантическия океан

Wing terrace

Публикувахте от Lazzarini Design в Неделя, 1 ноември 2020 г.

За по-голяма мощност, когато е необходимо, двойните витла на яхтата се задвижват от двойните дизелови двигатели с мощност 890 к.с. Докато Pagurus се движи напред, спираловидният спирален винт с дължина 6.5 метра и диаметър 1.20 генерира енергия за зареждане на батериите на борда.

Когато достигне суша, Pagurus спуска въртящите се цилиндри, за да генерира повече тяга. Това ефективно го трансформира в превозно средство-амфибия, което може да се движи по пясък или кал със скорост до 30 км / ч.

Lazzarini Design Studio е известно със създаването на вдъхновени от природата дизайни, като това е седмата такава яхта – а тя прави огромен скок в еволюцията на яхтения дизайн.

Under water screws charging system

Публикувахте от Lazzarini Design в Неделя, 3 януари 2021 г.