През лятото на 2019 г. 17-годишният ученик Улф Кукиер от Ню Йорк се присъединява към Центъра за космически полети на НАСА, за да започне стажа си.

Работата му е да изследва вариациите в яркостта на звездите, заснети от спътника на агенцията, известен като TESS.

На третия ден от стажа си тийнейджърът обаче открива нова планета, разположена на 1300 светлинни години от Земята.

Новата планета, сега известна като TOI 1388b, обикаля около две звезди вместо около една, посочва CNN.

Едната е с около 10% по-масивна от нашето Слънце, докато другата е по-хладна и само с една трета от слънчевата маса“, посочват от НАСА.

Самата TOI 1388b е приблизително 6.9 пъти по-голяма от Земята - между размерите на Нептун и Сатурн.

Наскоро се появиха няколко изображения на планетата, които буквално завладяха интернет.

На тези генерирани изображения изглежда, че планетата е в пастелни цветове, включващи розово, нежно лилаво, лавандула и светло зелени нюанси.

Само няколко дни, след като е споделена в Twitter, публикацията, съдържаща изображенията, вече има над 1.2 милиона харесвания и над 224 хиляди ретуита, посочва BoredPanda.

Трябва да се отбележи обаче, че тези кадри са създадени от бот и не са действителни снимки на планетата.

Ето как звучат различни части от космоса, според НАСА (видео)В края на 2020 г. НАСА пусна звуците, създавани от различни космически обекти, благодарение на новата си програма

„Все още нямаме телескопи, способни да покажат всички планети в нашата слънчева система (наскоро разбрахме как изглежда Плутон, след като изпратихме космически апарат близо до него), да не говорим за екзопланети от други звездни системи.

Това реално няма да се промени през следващите 50 години“, коментира потребител на Twitter. „Не можем да правим снимки толкова далече. Това е просто художествено изображение на планетата“, добавя друг.