Трудно е да се повярва, че в света на бизнеса все още има хора, които нямат профили в Twitter, но главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс се присъедини едва тази седмица към микроблога.

Той обаче не губи време и веднага се насочи към главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

"Здравей @Twitter! Тук съм, за да окажа въздействие с @VWGroup, особено по политическите въпроси," написа той. "И, разбира се, да взема част от вашите пазарни дялове, @elonmusk. Очаквам да водим продуктивни дискусии."

Volskwagen и Audi започват да предизвикват TeslaVolkswagen е продала 231 600 електромобила през 2020 г., или с 214% повече от предходната година

Според CNN Business, Volkswagen Group е продала повече електромобили от който и да е друг традиционен автопроизводител. Миналата година компанията е продала 231 600 електрически автомобила, или близо половината на 500-те хиляди, продадени от Tesla. Volkswagen пък е продала общо 9.3 милиона автомобила в световен мащаб през 2020 г.

Постът на Дийс вече има над 5 200 харесвания, което не лошо като за първо съобщение. Сега предстои да видим какво ще отговори Мъск, който в Twitter се чувства в свои води.