Обичате конспиративни теории? Стягайте куфарите за Оклахома.

През януари представителят на щата Джъстин Хъмфри внесе законопроект в опит да се легализира ловът на... Голямата стъпка.

"Много хора не вярват в него, но пък много хора вярват", казва Хъмфри, обяснявайки, че разрешителните за лов ще бъдат регулирани от Комисията за опазване на дивата природа в Оклахома.

Ще бъдат определени дати за лов на митичното същество, точно както има такива за други диви животни, посочва T+L.

„През целия си живот съм бил в гората и никога не съм виждал никакви следи от Голямата стъпка“, казва Хъмфри. "Но има хора, за които знам, че са добри и солидни, които на 100% ви гарантирам, че имат опит с това същество. И знам, че има хора, които няма да можете убедете, че то не съществува. "

Въпреки че идеята на Хъмфри може да ви изглежда глупава, той казва, че това може да привлече много повече посетители в щата.

"Установяването на действителен ловен сезон и издаването на лицензи за хора, които искат да ловуват Голямата стъпка, просто ще привлече повече хора към нашата и без това красива част на щата. Това ще бъде чудесен начин хората да се насладят на нашия район и да се забавляват," казва той.

Хъмфри смята, че хората се интересуват от подобно разрешително и биха искали да го поставят на стената си.

Откриха останки, приличащи на чудовището от Лох Нес, в АнтарктидаЛовци на вкаменелости откриха останките на огромно морско създание, което има необичайна прилика с чудовището от шотландското езеро Лох Нес, съобщава Daily Mail

Според АП законопроектът би позволил само улавянето на Голямата стъпка, без съществото да бъде убивано.

Хъмфри също така се надява да осигури награда от 25 000 долара за всеки, който успешно завърши лова.

Всичко, което остава, е законопроектът да бъде гласуван.