110-годишната Ейми Хокинс, изпълняваща песента "Дълъг е пътят до Типърери" ("It's A Long Way to Tipperary") от Първата световна война, се превърна в истински хит в социалните мрежи.

Нейният 14-годишен правнук Саша заснел изпълнението на 110-ия ѝ рожден ден и го качил в TikTok. Оттогава насам видето е гледано над 100 000 пъти, пише BBC.

Ейми Хокинс е от Монмът, Великобритания и е родена през 1910 година. Когато приключва Първата световна война, тя е била на 7-годишна възраст и е мечтаела за музикална кариера.

Като тийнейджър дори имала няколко турнета из страната, заедно с местна танцова група, но майка ѝ смятала, че кариерата на певица "не е достатъчно престижна".

Днес тя живее заедно с три по-млади поколения от семейството, които твърдят, че имат изключителната привилегия да прекарат карантината заедно с нея.

"Баба ми е в центъра на всичко, ние просто гравитираме около нея", казва Хана Фрийман, която е внучка на Ейми.

Тя казва, че е помолила сина си Саша да качи видеото в TikTok "на шега", но е била трогната от реакциите на потребителите.

"Те ми върнаха вярата в човечността", казва още Хана.

По думите ѝ нейната баба е като часовник, когато започне да пее. Готова е на ново изпълнение след всяка песен.

Ейми Хокинс официално държи титлата за най-възрастната жена в Уелс, а сега спокойно може да добави към нея и тази на най-възрастната TikTok звезда.