Reddit придоби приложението за споделяне на кратки видеа Dubsmash, с което навлезе в един пренаселен пазар, на който доминира притежаваното от китайска компания приложение TikTok.

Финансовите параметри по сделката, която включва комбинация от кеш и акции, не бяха разкрити.

Щатската социална медия е известна предимно със своите онлайн форуми, където потребители постват текстове, линкове и медийно съдържание, свързани с определени интереси.

Reddit опитва да се обнови в последните години, като направи редизайн на сайта си, за да е в крак с тенденциите в популярни платформи, като Facebook и Twitter.

Сега, когато популярността на приложенията за видео скочи най-вече сред по-младите потребители, Reddit се опитва да увеличи присъствието си в тази бързо разрастваща се категория.

TikTok: От желираните мечета до заплаха за националната сигурност Как се стигна дотук и на какво се дължи шеметният възход на китайската социална видеоплатформа?

От Reddit обявиха, че Dubsmash ще запази собствената си платформа и марка, въпреки че ще искат да интегрират инструментите за създаване на видеа на приложението..

Основаната през 2014 г. в Германия Dubsmash позволява на потребителите да записват свои видеа, след което да слагат звук от песни, филми и телевизионни предавания, точно както TikTok.

От Reddit представиха Dubsmash като “дружелюбна платформа за създатели и потребители, които не са достатъчно добре представени в социалните медии.”

Dubsmash се използва от около 25% от всички чернокожи тийнейджъри в САЩ, според Reddit, докато жените съставляват 70% от всички потребители на приложението.