Има безброй навици, към които човек може да се придържа, но от Entrepreneur.com са подбрали 25, които ще ви помогнат да постигате успехи и да изпитвате задоволство от своите действия. Фокусирайте се върху тях и ги внедрете в ежедневието си, като по този начин, освен че ще отбелязвате напредък, ще се чувствате и много щастливи.

1. Ставайте рано

Сутрешните часове са идеалното време за размишления и начало на продуктивния ден. Хората, които възприемат успеха на сериозно, знаят, че трябва да стават рано.

Оправданието, че не сте "рано пиле" е несериозно. Настройте алармата си за 15 минути по-ранно ставане за седмица и за още 15 на следващата седмица и ще свикнете. След време ще осъзнаете, че вече ставате два часа преди това, с което сте били свикнали преди.

2. Бъдете благодарни

Прекарваме толкова време „заровени“ в проблемите си, но те всъщност са единствено признаци на живота. Човек няма проблеми единствено след като умре, затова ако искате да сложите край на своите проблеми, погледнете на тях по по-различен начин. Точно така, бъдете благодарни за това, с което разполагате, в това число и за проблемите си.

Благодарността е пътят към доброто здраве, щастието и успехите, защото фокусира вниманието ни върху това, което имаме, а не върху това, което ни липсва.

3. Усмихвайте се

Проучвания показват, че хората, които се усмихват непрнудено, са по-щастливи в живота.

Физиологията на нашите тела е свързана с психическата нагласа. Когато се мръщим или правим нещо с телата си, което е индикатор за депресия, нашият разум отчита това и ни кара да мислим, че е така.

4. Закусвайте здравословно

Закуската е супер важна част от живота, но много хора я пропускат. Ако гоните успехи, закусвайте здравословно всяка сутрин.

Този навик не изисква много усилия, а само малко планиране. Така че ако „нямате време“, ставайте по-рано.

Осем ежедневни навика на японците, които изумяват чужденцитеКултурата на Страната на изгряващото слънце е едновременно удивителна и шокираща. Това, което е нормално и познато за японците, може да е плашещо и неразбираемо за чужденците

5. Спортувайте

Един от най-добрите навици в живота е ежедневното спортуване. Не става въпрос за участие в маратони (което би било страхотно), а за нещо по-леко, което вкарва кислород в кръвта ви и повишава ендорфините в тялото ви. Така не само ще се чувствате по-добре физически, но и ще бъдете по-мотивирани и ще имате по-ясен ум.

6. Пийте вода с лимон

Един от навиците, които носи сериозни ползи, е консумацията всеки ден на голяма чаша вода със сок от лимон. Освен, че е естествен източник на Витамин C, лимонът помага на храносмилането, подобрява имунната система и помага за хидратирането на тялото.

Пиенето само на вода също е важно за премахването на токсините от тялото. С времето това ще ви помогне да отслабнете, да намалите възпалителните процеси в тялото и да повишите енергията си.

7. Ходете по 10 000 стъпки

Много хора са запознати с ползите от изминаването на най-малко на 10 000 стъпки всеки ден. Въпреки това обаче не се придържаме към този навик.

Паркирайте по-далече колата си и използвайте стълбите вместо асансьора.

8. Приемайте витамини и минерали

Имаме нужда от подходящите витамини, за да балансираме обработените храни и захарта, която консумираме ежедневно. Намерете си добра комбинация от минерали и витамини, която да приемате и ще видите как това ще се отрази на вашето психическа, емоционално и физическо състояние.

9. Оптимизирайте времето си

Това е от съществено значение. Начинът, по който управлявате времето си казва много за това какво можете да постигнете предвид факта, че всички хора разполагат с един и същи брой часове в денонощието.

Не е трудно, просто трябва постоянство.

10. Задавайте си цел за деня

Става въпрос за каквато и да е цел. Независимо дали говорим за работата или за нещо друго, дългосрочните цели ни насочват към определено място, но ежедневните цели ни помагат да стигнем дотам с точност като се концентрираме върху действията си всеки ден.

11. Вдъхновявайте се

Трудно е човек да бъде мотивиран постоянно, когато животът ни сблъсква с толкова много предизвикателства, но не е невъзможно. Един от най-добрите начини човек да запазва мотивация е да се мотивира ежедневно.

Четете, гледайте филми. Вдъхновявайте се от успелите хора.

12. Спестявайте и инвестирайте

Нито един навик в този списък няма да бъде завършен без този. Обикновено не забелязваме нуждата да спестяваме, защото сме „много заети“ да живеем в настоящето, но истината е, че повече хора нямат достатъчно спестявания.

Освен да спестявате, е важно и да инвестирате и то мъдро. Колкото повече внимавате, толкова повече финансови успехи ще имате.

13. Внимавайте с разходите си

Бенджамин Франклин казва: "Внимавайте с малките разходи, малка пробойна може да потопи голям кораб."

Лесно е човек да изпусне от контрол тези разходи, но те в крайна сметка се трупат. Внимавайте с тях и не изпускайте от поглед бъдещето заради живота си в настоящето.

14. Научавайте по нещо ново

Образовайте се и постоянно учете нови неща. Това може да е език или работа с нов софтуер. Отделяйте по час или по няколко минути за нещо, докато то се превърне в навик.

Независимо дали ще се запишете на някакъв курс, ще изслушате аудиокнига или пък ще гледате образователно видео в YouTube , този навик е важен.

15. Организирайте се

Когато в живота ни няма организация е трудно човек да се концентрира върху целите си. Отделяйте време за да организирате нещата си в офиса и у дома. Организирайте работното си място и стаята си. Няма да съжалявате.

16. Помагайте на другите

Когато търсим това, което искаме, имаме склонността да забравяме за другите хора около нас. Тук не става въпрос за даряване на пари, а за отделяне от нашето време, което, вярвате или не, е по-важно от парите.

Хората, които се грижат за другите, винаги са най-успелите.

17. Създавайте си контакти

Определено не е важно какво знаете само вие. Създаването на мрежа от контакти не означава научаването на имена, а намирането на начин хората да си помагат и да добавят стойност в живота на другите.

Най-добрите в това отношение са тези, които помагат на другите знаейки, че може да не получат нищо в замяна.

Петчасовото правило, което редица милиардери използватБил Гейтс, Уорън Бъфет, Опра Уинфри и редица други лидери използват това правило, за да постигат успехи в кариерата

18. Преодолейте страховете си

Ние прекарваме много време в страх. Сценариите от типа „ами, ако“ могат да имат обратен ефект. Добре е човек да мисли напред, но ако постоянно се тревожим за това какво предстои, ще забравим как да се наслаждаваме на момента. Говорете с непознати, правете комплименти и казвайте на другите какво не ви харесва.

19. Предприемайте действия

Това може да звучи като клише, но е нещо, което не винаги правим, защото предпочитаме да протакаме. Най-добрият начин за елиминиране на протакането е използването на 15-минутното правило. Изберете си нещо, което отлагате. Настрой алармата си за след 15 минути и в този период се занимавайте с това нещо. След като времето изтече продължите с обичайния ход на деня.

20. Имайте план

Това е от съществено значение за всеки предприемач. Няма значение какво гоните в живота си – ежедневните или дългосрочните цели. Трябва да следвате план. Ако не знаете как се стига от точка А до точка Б, няма да можете да постигнете и целите си. Изгответе си план и го следвайте. Ако ви се наложи да правите промени, ги правете, но се придържайте към плана.

21. Отделяйте време за себе си

Това е един от навиците, с който повечето от нас се провалят. Правете нещо, което ви доставя удоволствие всеки де, дори и то да няма нищо общо с целите ви. Мислете, че това нещо ще ви помага да се отпуснете и концентрирате наново.

22. Бъдете позитивни

Когато човек мисли позитивно, привлича позитивни неща и обратното. Трудно е човек да бъде винаги позитивен, но не и невъзможно.

Не обръщайте внимание на онези, които ви казват, че не можете да справите и които се съмняват във вашите способности. Ще видите, че ще се случват хубави неща.

23. Четете

Независимо дали става въпрос за вестник или романи, намирайте време да четете. Четенето е важен навик, който ще ви помага до края на живота ви. Аудиокнигите и филмите вършат работа, но нищо не може да замени "доброто старо" четене.

То ще ви запознае с нови светове и идеи за правене на нещата, докато в същото време ви забавлява.

24. Почивайте

Важно е човек да става рано всеки ден, но е важно и да почива. Намирането на подходящия баланс може да е трудно, особено ако имате деца или работите на две места. Ако мислите за успехите и за себе си би трябвало да спите поне между 6 и 8 часа всеки ден.

Ако имате проблеми със съня, не пийте кафе или алкохол преди лягане. Ако пушете или консумирате много захар, вероятно също ще имате проблеми със спазването на този навик.

25. Записвайте мислите си

Воденето на дневник е страхотен начин за размишление върху това кой сте вие и какво правите с живота си.

Понякога животът тече бързо и можем да забравим подробностите около неща, които сме правили преди няколко месеца. Записките могат да ни помогнат за повече яснота в целите ни и в ежедневните ни предизвикателства.

Записвайте мислите си и ги смесвайте с целите и мечтите си за бъдещето.