Херцогиня Катрин определено се отличава с безупречния си гардероб.

От елегантни рокли до удобни маратонки - всичко, което носи, на практика се разпродава за минути.

Но това не я освобождава от правилата, които трябва да спазват всички в кралското семейство - включително такива, които изглеждат доста старомодни.

Пример: Когато херцогът и херцогинята на Кеймбридж посетиха престолонаследника Хакон и престолонаследницата Мете-Марит от Норвегия по време на обиколката им в Скандинавия, Кейт беше снимана да говори с норвежките кралски особи.

Колкото и да е странно, снимките показват, че макар и в двореца, тя все още е с палтото си Dolce & Gabbana. През ноември Кейт носеше тъмнозелено палто с кадифена украса по време на служба в Уестминстърското абатство.

Но защо не сваля палтото?

Според кралския протокол херцогинята на Кеймбридж може да не сваля палтото си на обществени места. И това не е, защото й е студено или защото няма подходящо облекло. В действителност, актът за премахване на най-външния слой облекло на публично място би бил считан за „неподходящ“, според кралските стандарти.

Ако все пак й стане задушно, тя трябва поне да излезе от полезрението на камерите, преди да свали палтото. И колкото и старомодна да е тази традиция, явно Кейт няма против да се придържа към правилата.