Американската автомобилна компания Jeep спира реклама с легендарния музикант Брус Спрингстийн.

Причината - той е арестуван за шофиране в нетрезво състояние преди около три месеца в национален парк в Ню Джърси, САЩ.

Рекламата, която е показана по време на Супербоул в неделя, вече няма да радва окото на потребителите, съобщават световните агенции.

Музикантът участваше и в церемонията по встъпване в длъжност на президента Джо Байдън, на която изпълни Land of Hope and Dreams.

След съобщението за ареста на Спрингстийн от Jeep посочват в изявление, че не могат да коментират въпроса, но считат за уместно да спрат рекламата до изясняването на фактите.

Спрингстийн е задържан на 14 ноември миналата година в парк с ограничен достъп в родния му щат Ню Джърси, потвърждават от Службата на националните паркове в САЩ.

Седемдесет и една годишният музикант e обвинен в шофиране в нетрезво състояние, безразсъдно шофиране и консумация на алкохол в затворена зона.

Той е сътрудничил на властите, като трябва да се яви в съда през следващите няколко седмици.

Jeep вече е част от обединенато компания, резултат от сливането на американско-италианския автомобилен производител Fiat Chrysler и френската PSA, като в нея влизат още марките Fiat, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall, както и поделенията на двете компании в сегмента на товарните автомобили.