Понастоящем всички туристически пътувания по света са сериозно затруднени.

Повечето от нас обаче нямат търпение отново да изследват света.

Вероятно обаче ще се стремим да избегваме тълпите още известно време.

Ето някои от най-добрите места в света за социално дистанцирана ваканция:

Шотландските планини

Ако сте прекарали последната година, гледайки едни и същи четири стени, дори само мисълта за Шотландските планини вероятно е достатъчна, за да насълзи очите ви. Представете си, че се разхождате из хълмовете, покрити с мъх и лилав хедър, вдишвайки дълбоко чист, влажен въздух.

Намибия

Нищо не осигурява по-голямо уединение от призрачните пустини на Намибия. Тук можете да потънете в красивата пустош, далеч от спомена за претъпканите градски паркове и опашки в супермаркетите. Едно от най-слабо населените места на планетата, Намибия е пълна с невероятни пейзажи, за които всички сме си фантазираме.

Северен Майо, Ирландия

В окръг Мейо, на западния бряг на Ирландия, ще се сблъскате с прекрасното усещане за край на света. На полуостров Ерис можете да се разхождате по скалите и назъбеното крайбрежие, без да кръстосвате поглед с друг човек с часове.

Мамутски езера, Калифорния

Широко отворените пространства на Калифорния са тъкмо тоникът, от който се нуждаем, а Мамутските езера са идеалното място за почивка в самота. Можете да прекарате дните си, обикаляйки из девствените национални паркове.

Фарьорски острови

Пешеходно пътешествие из тези диви и пресечени пътеки ще ви отведе в рая. Единствената тълпа, за която ще трябва да се притеснявате, е тази на местните овце, които надхвърлят човешкото население на островите.

Западни фиорди, Исландия

Само около 10 процента от посетителите на Исландия стигат до северозападния край на страната, където е по-вероятно да се натъкнете на арктическа лисица, отколкото на друг турист.

Боливия

Понякога да сте далеч от тълпата не е съвсем достатъчно. Понякога трябва да сте абсолютно, напълно сами.

Граубюнден, Швейцария

Когато снегът в Швейцарските Алпи се стопи, пейзажът е невероятен - планини, покрити с диви цветя и езера с цвета на очите на хъски. Регионът Граубюнден е наистина зашеметяващ

Таитянски острови

Нека си признаем - всички ние си мечтаем задалечен тропически рай точно сега. Островите на Таити влизат в тази графа. И въпреки че повечето са блажено спокойни, можете да се усамотите на Маркизките острови, известни като най-отдалечения архипелаг на планетата - само шест от дванадесетте от тях са обитавани.