След като му омръзнало хората да хвърлят боклуци по земята по време на пандемията от COVID-19 уличният чистач от Париж Людовик Франсеше прибягва до социалната мрежа TikTok, за да разпространи посланието: Изхвърляйте боклуците си в кошчетата!

45-годишният се превръща в нетрадицонен хит сред младежите във Франция с видеа, на които почиства купчини боклуци, танцува и отправя сърдечни призиви към хората да пазят планетата чиста.

Профилът му в TikTok има 59 000 последователи и 608 000 “харесвания”, а някои от видеата му са гледани стотици хиляди пъти.

Той споделя, че още от 7-годишна възраст събира и изхвърля угарки от цигари от семейния двор и хартиени чанти от улицата.

Преди това се е грижил за пациенти с рак и възрастни с аутизъм. Той обаче твърди, че събирането на боклуци е истинското му призвание. “Моята мечта е простичка – да имаме чиста планета,” казва той пред Reuters.

Франсеше работи на седемчасови смени и заработва чисто около 1 500 евро на месец.

По време на пандемията храненето в заведения и кафенета е забранено, така че много хора си поръчват храна. Това пък доведе до увеличение на боклуците, изхвърляни по улиците и до повече работа за Франсеше.

110-годишна британка завладя TikTok с песни от Първата световна война110-годишната Ейми Хокинс, изпълняваща песента

Неговият път към превръщането в звезда от TikTok започва, когато осъзнава, че не е достатъчно просто да събира боклуците, а трябва да образова младите хора относно техния граждански дълг.

“Направих видео,” разказва той. “Получих 100 харесвания и си казах че трябва да продължа, след което осъзнах, че видеата достигат до по-младите.”