Миналата година беше много интересна, макар и не лесна.

След пълната карантина, последваха месеци на проблясък надежда за бързо преминаване на вируса, а след това нов локдаун и нови неизвестни.

Но всичко това доведе до нещо ново – изобретателността и човешката креативност родиха изненадващи тенденции за преодоляване на скуката.

Какви са новите хобита и начини за прекарване на свободното време? Вижте в следващите редове:

TikTok танци

Поколението Z роди нов тип танци - бърза и ориентирана към ръцете хореография, която се оказва доста труда. Разбира се, ритъмът няма как да се равнява на тичане в парка, но пак е добър начин за малко раздвижване и настроение.

Пъзели

Тази позабравена игра се завръща триумфално. И е страхотен начин за прекарване на времето, но и да си размърдаме мозъка, далече от мониторите.

Тай-дай

Техниката тай-дай беше хит през 90-те и сега отново е на мода. Тя представлява боядисване в няколко цвята на ръка, като крайният резултат е цветовете на дрехите да преливат един в друг.

Печене на хляб

Приготвянето на хляб може да се нарече вид изкуство и се превърна в хоби на много хора. Със сигурност всичко домашно приготвено е по-вкусно и по-здравословно, макар и по трудоемко. Надяваме се тази тенденция да се пренесе и в 2021 г.

Далгона кафе

Дори тези от нас, които успешно са избягвали изтеглянето на TikTok, са забелязали кафето на 2020 г. Дългона кафето се прави само от четири съставки – равни части разтворимо кафе, захар, гореща вода и мляко (прясно или ядково).

Смесват се инстантно кафе, захар и топла вода, а трите съставки се бъркат, докато се получи гъста и кремообразна консистенцията. Във висока чаша се сипва мляко, а отгоре се слага кафената смес.

Ролкови кънки

Хората извадиха старите кънки, а тези, които нямат, се сдобиха с нови и се отправиха към празните паркинги, за да усъвършенстват карането. Това беше идеалният начин да прекараме социално дистанцирано лято.

Осиновяване на домашни любимци

Понякога скуката поражда творчество, друг път ни отвежда от дивана до приюта за животни. Карантината роди самота, с която на много от нас никога не им се е налагало да се сбълскват.

И след като не можем да се виждаме с приятели и роднини, дойде логичното продължение – осиновяването на домашен любимец. Много благородна тенденция, която със сигурност е направила щастливи много четириноги.