Ясно е. Фитнес индустрията ще изглежда по различен начин през 2021 г. вследствие бурната 2020 г.

Призивите за социално дистанциране, студеното време и заплахата от грип, заедно с COVID-19, все повече намаляват шанса за връщане към "нормалното" за фитнес залите и студията за различни видове физическа дейност.

Но фитнес специалистите гледат напред към 2021 г., усъвършенстват своите бизнес стратегии и търсят нови възможности.

За да избегнат фалит, много компании бързо насочиха своите тренировки към дома и цифровите фитнес опции, включително приложения и стриймване.

Ето няколко фитнес тенденции, които вероятно ще видите през 2021 г.:

Цифров фитнес

Това не би трябвало да е изненадващо, като цифровият фитнес ще продължи да се развива и вероятно ще доминира през 2021 г. , а повечето хора ще продължат да тренират дигитално.

Дори фитнес залите да отворят, много хора вече свикнаха с фитнес приложенията и удобството да тренират у дома.

Тренировки у дома

Тази тенденция е тясно свързана с дигиталната фитнес тенденция, но дори не се нуждаете от приложения или клипове на живо, за да започнете страхотна тренировка у дома. Можете да измислите свои собствени тренировки с телесно тегло или да следвате планове, които намирате онлайн.

Фитнес на открито

Очаква се все повече хора да се занимават с дейности на открито. Занимания, като ходене, туризъм и колоездене, ще бъдат основният начин на тренировки през 2021 г.

Фитнес зали на открито

Някои фитнес зали и студия осъзнаха, че ако не могат да отворят вратите си за членове, просто ще премахнат вратите изцяло. Фитнес залите на открито, независимо дали импровизирани или постоянни, станаха популярни през втората половина на 2020 г. на Запад.

Фокус върху фитнес обществата

2020 г. накара повечето хора да останат в домовете си в продължение на дни, ако не и седмици. Хората не се срещаха, не ходеха на работа, фитнес или ресторант. Фитнес индустрията, която отдавна се държи на основите на общността, се възползва от това и се премести онлайн.

Въпреки цялото физическо дистанциране през 2020 г., много фитнес общности процъфтяват и вероятно ще продължат да процъфтяват през 2021 г.

Груповите фитнес класове се оказаха спасителни за много хора, борещи се със самотата и изолацията

Перспективите пред фитнес индустрията са да се сложи акцент на здравето над естетиката. След като дълги години фитнес индустрията използва естетиката като маркетингова тактика, днес е важно здравето на човека, това да се чувстват и да изглеждат добре.

Все по-често се налага и мнението, че фитнесът не е толкова сложен. Ако доскоро някои професионалисти неволно усложняваха нещата, правейки го твърде научен за публиката, се очаква през 2021 г да се даде приоритет на простотата.

И не на последно място - фитнес за всички

Фитнесът е за всеки. Здравето е човешко право и необходимост. Все повече хора осъзнават нуждата от промяна и търсят начин да постигнат това чрез спорт, а главна роля в това имат и усилията на специалистите по фитнес и уелнес. Но има още много работа, така че се надяваме тази промяна да продължи през 2021 г. и след това.