Хубаво е да можете да развихрите въображението си при посещенията си в музеи, пълни със древни скулптури, изобразяващи герои и исторически фигури.

Но искате ли да знаете как, всъщност, са изглеждали те, без да се налага да си фантазирате?

Любителите на историята вече могат да се запознаят с пресъздадените образи на римските императори, благодарение на съвременните технологии и изкусния художник Харун Бин, посочва Bored Panda.

Всичко започва преди година, когато роденият в Тунис Харун, студент фармация първа година, търси реконструкции на лицето на римските императори и не успява да намери такава.

Затова решава да се научи как да използва софтуера и просто да я създаде сам. Младежът овладява технологията успешно след множество опити и грешки. С помощта и вдъхновението от своя приятел Даниел Вошарт, който също се сблъсква с подобни предизвикателства, Харун надминава собствените си очаквания.

Доказани факти за древните римляни, които звучат невероятно в наши дниКогато мислим за Древен Рим, си представяме удивителните гладиаторски битки, големите пирове и независимите жени, които клюкарстват зад гърба на мъжете си

Отнема му повече от 8 месеца, за да завърши проекта, който съдържа повече от 60 изображения на римски императори в хронологичен ред. Всяко от тях показва статуите, които Харун използва в процеса на композиране на хиперреалистичния външен вид на императорите и изображения, генерирани от изкуствен интелект.

Публикувахте от Haroun Binous в Събота, 6 март 2021 г.

Необходими са около 3 дни, за да оживее всяка статуя. В процеса на работа мъжът проучва определени физически характеристики на императорите, базирайки се на древна литуратура, в която има техни описания.

Понастоящем живеещ и учещ в Лозана, Швейцария, Харун е очарован от ранна възраст от всичко, свързано с Римската империя. С течение на времето този негов интерес се превръща в хоби, заради което прекарва дълги часове в проучване и четене на книги.

Художникът признава, че неговият фаворит е първият римски император Август, който го привлича като историческа фигура.