В рекламите за смартфони винаги се споменава, че можете да правите страхотни снимки с тях - и това не е лъжа.

Следващите невероятни изображения го доказват.

Всички те печелят място в наградите за мобилна фотография през 2021 г., посочва Daily Mail.

Десетото издание на състезанието привлича 5700 снимки, направени миналата година чрез мобилни устройства от фотографи, обитаващи повече от 75 държави.

То включва 20 тематични категории, например пейзажи, чернобяла фотография, пътувания, приключения, архитектура, дизайн, транспорт и други.

Носителят на голямата награда е китайският фотограф Дан Лиу, който участва с няколко изображения на конкурса, включително красив кадър на рибар, хвърлящ мрежа в езерото Инле в Мианмар.

Чернобялата снимка мъжът прави с iPhone 11 Pro Max. Тя е класирана в категорията "Силуети".

В галерията от Instagram, публикувана по-горе, както и в следващата този текст, можете да видите и други наградени кадри:

Неговите изображения са описани като „перманентно отлични“, което му носи парична награда от 3000 долара.

Описвайки процеса на оценяване, членът на журито и живеещ в Лийдс фотограф Илейн Тейлър казва: „Различно жури може да излезе с малко по-различни резултати, но най-добрите изображения винаги ще блеснат."

Пет смартфона с най-добрите камери на пазара 2019 г. предложи интересни решения. Кое да изберете?

Основателят на наградите Даниел Берман - фотограф от Торонто, добавя: „Победителите в 10-те годишни награди за мобилна фотография са свидетелство за поредната година на бързо развитие на камерите за мобилни телефони.

IPhone все още е най-широко използван от нашите участници, но тази година видяхме по-голямо разнообразие от телефони с камери от всякога. Всяко следващо състезание доказва, че качеството на изпратените снимки нараства скокообразно.“