Леглата са нашето сигурно убежище, безопасно пространство, в което можем да полегнем след тежък ден и да се освободим от всичките си притеснения.

Любимо занимание за много хора в почивните дни е да се сгушат в леглото, да гледат филми или просто да се отпуснат.

Но намирането на идеалното легло може да бъде трудно. Всеки човек има своите изисквания и това, че едно работи перфектно за някой, не означава, че ще бъде удобно за друг.

Но днес дизайнерите изобретяват супер удобни, уютни и иновативни легла, които ще изкушат всеки и обещават да поемат целия ни стрес.

Ето няколко такива модела, които няма как да не пожелаете.

Hariana Tech Smart Ultimate Bed струва 2800 долара, но предлага безброй функции, които го правят идеалното решение за уикенда или дори за работа от вкъщи.

Всъщност, това легло е проектирано така, че да съдържа абсолютно всичко необходимо за отдих - вграден масажен стол с дистанционно, вграден Bluetooth високоговорител, рафт за книги, лампа за четене, система за почистване на въздуха, място за зареждане на електронни устройства, табуретка за крака с допълнително място за съхранение.

Леглото Fluttua изглежда сякаш се носи във въздуха. То може да се монтира на различни видове стени и издържа тегло до 240 кг. Не ви ли напомня на вълшебното килимче на Аладин?

„Баланс работа/сън“

HiBed

Легло, което също е диван? Дизайнът на Zipline Loveseat го прави подходящо решение за всяко домакинство. То се предлага на четири отделни части, които когато се сглобят, могат да бъдат превърнати или в легло, или в диван.

Елементите могат да се използват и поотделно. Например малките модули, които са останали след превръщането на Zipline в диван, могат да се използват като подложки за крака или шикозни табуретки.