Във време, в което всяко пътуване е под въпрос, а шансът да попаднем на място, което е далеч от всички негативни новини, нищожен, няма нищо по-перфектно от Anthénea - първия автономен и екологичен плаващ хотелски апартамент в света, обзаведен с най-висок клас оборудване.

Наподобяващ НЛО чиния, проектът е дело на Жан-Мишел Дюкансел, морски архитект, който е вдъхновен от подводницата на Джеймс Бонд в „Шпионинът, който ме обичаше“ (1977).

Плаващото съоръжение е с площ от 50 кв. м и има три жилищни помещения, сред които спалня и дневна със солариум на покрива за 12 души. Всички интериорни елементи са изцяло изработени от устойчиви материали.

Anthénea се адаптира към температури в диапазон от -30° C до + 40° C, а благодарение на изключителния баланс, който постига, няма опасност пътуващите да развият морска болест.

Дизайнът – сферична форма, е решен след задълбочени изследвания, за да може да устои на катаклизмите на океаните и да постигне стабилност по време на плаване.

Апартаментът има безшумни електрически двигатели, които го задържат на повърхността за неограничен период от време, благодарение на пет слънчеви панела с южно изложение и два електрически двигатели. Anthénea използва само слънчева енергия и вода, която сама произвежда.

Солариумът е с моторизиран покрив и може да се накланя, което му позволява автоматично да превключва в посоката на вятъра и да улеснява естествената вентилация на жилищните помещения.

Цялото оборудване и изборът на дизайн са вдъхновени от природни елементи. Гостите могат да надграждат апартамента според предпочитанията си.

Anthénea поставя основите на нов вид туризъм, но и на нов начин на живот в лицето на много екологични предизвикателства.