Цветовете, които избирате да носите ежедневно, "говорят" за характера ви.

Например, ако обичате червени дрехи, вероятно околните биха ви определили като доминиращ човек.

Цветовете обаче могат да повлияят на вашето поведение и настроение и да оставят впечатление в околните по различни начини.

Според Bright Side цветовете, които избираме, оказват влияние върху нашата личност. Ето какво казват изследователите по този въпрос:

Червено

Червеният цвят навява асоциации с агресия и господство. Изследователите смятат, че атлетите, облечени в него, имат 5% по-голяма вероятност да се превърнат в победители. Той предизвиква ускоряване на сърдечната честота и повишава нивата на тестостерона - в резултат на това подобрява производителността.

Интересна констатация е, че сервитьорките в червена униформа получават повече бакшиши от мъже. Проучванията потвърждават, че този цвят привлича силния пол. Той навява асоциации с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, облечете червено.

Лилаво

Лилавото се свързва с кралските особи и церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. То стимулира креативността и носи спокойствие, но в същото време е свързано с чувствителност и емоционалност.

Оранжево

Ако харесвате оранжевия цвят и го носите често, вероятно сте много енергични. Той се използва дори за оцветяване на таблетки, защото е добър стимулант. Много е мощен и може да бъде свързан с жизнена социална среда. Носи вълнение и енергия, ето защо много спортни отбори го използват за екипите си.

Бяло

Човекът, харесващ бяло, търси чувство на удовлетворение. Тези хора са организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата. Цветът може да бъде свързан и с независимостта за създаване.

Предизвиква усещане за чистота и простота. Може би заради тези му качества някои компании обичат да го използват. Например, Apple.

Черно

Това е цветът на границите и авторитета. Той е силен и може да предизвика усещане за елегантност, официалност и мистериозност. Черното отразява определена практичност и реализъм, затова се използва толкова често от хора, които трябва да спазват дрес код на работното си място.

Човекът, който харесва черно, вероятно жадува за контрол и независимост.

Синьо

Типът човек, който харесва синьото, е идеалистичен, надежден, автономен и внимателен в творческата работа. Склонен е да обръща внимание на детайлите, перфекционист е и има безупречни маниери.

Често специалистите по човешки ресурси наемат кандидатите, облечени в синьо, на позиции с повече стрес, казват експертите.

Защо хората не се раждат с абсолютно черни очи?Понякога изглеждат такива, но това се дължи на светлината, отражението от дрехите, които носим, ​​или пък на използването на контактни лещи

Жълто

Обичащите жълтото изпитват жажда за приключения. Ако бялото е независимост, то жълтото е свобода. Цветът може да бъде свързан с хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но изследователите казват, че харесващите този цвят търсят сигурност. Зеленото може да е свързано и с успех. Като физически ефект предизвиква релаксация и спокойствие. Освен това е освежаващ цвят, който може да кореспондира и с растеж, обучение и здраве.

Розово

Цветът се свързва със смекчаване на агресията, така че вероятно няма да видите престъпник в розов костюм. Известно е също така, че той е регулатор на доброто настроение и кара носещия го да изглежда по-успокояващ.

Основните асоциации, които създава розовото, са за любов, чувствителност, щедрост и доброта. Също така този цвят може да събуди желание да защитите човека, който го е избрал.