Управляващ директор на една от големите инвестиционни банки Goldman Sachs е напуснал своя пост, след като е натрупал милиони от инвестиция в криптовалута, в която доскоро никой не вярваше, пише Fortune.

Азиз МакМейън беше начело на лондонския офис на банката и работеше в нея в продължение на 14 години, става ясно от профила му в LinkedIn. Говорител на Goldman също потвърди за напускането на своя управляващ директор.

Според информация от eFinancialCareers, той е взел това решение, след като е спечелил милиони долари от вложение в доджкойн.

От Goldman отказаха да назоват причината за напускането на МакМейън, а от The eFinancialCareers предполагат, че той може да основе хеджфонд.

Ако МакМейън е продал своето вложение и е спечелил милиони от създадената на шега криптовалута, то това по всяка вероятно е станало преди участието на Илон Мъск в популярно телевизионни шоу в събота вечер, след което цената на доджкойн се срина с 30%.

Инвеститор: Станах милионер от dogecoinКонтесото влага 180 000 долара лични спестявания в dogecoin на 5 февруари, когато стойността му е около 4.5 цента.

Криптовалутата успя да се възстанови от този срив, но все още е на 32% под историческите си върхове, достигнати по-рано този месец.

Dogecoin е криптовалута, основана на шега през 2013 г., но поскъпнала с близо 9 000% от началото на годината и над 17 000% за последната година.

Мъск е сред хората с най-голям принос за това, заедно с милиардера Марк Кюбан, рапъра Снуп Дог и рокаджията Джийн Симънс.