Преди около три седмици ви разказахме за Глобер Контесото.

33-годишният инвеститор се похвали пред CNBC, че е станал милионер от създадената на шега криптовалута доджкойн (dogecoin).

Днес, въпреки сериозните движения в двете посоки, той вече разполага с малко над 2 млн. долара, но отказва да продава своето вложение.

Контесото казва, че е инвестирал 180 000 долара в придобилата популярност в последните месеци криптовалута, когато цената е била около 4.5 цента.

В последните 24 часа тя отново премина границата от 50 цента, като в момента на създаването на тази статия се търгува на ниво от около 52 цента.

„Бях сигурен, че стойността ще се понижи", казва той. В края на миналата седмица един доджкойн се разменяше за 73 цента, но участие на Илон Мъск в популярно телевизионно шоу свали котировките с близо 30%.

Вчера търговията се осъществяваше на нива от около 40 цента, след като Мъск обяви, че Tesla временно спира плащанията с биткойн.

Изпълнителният директор на компанията обаче пусна анкета дали тя да не започне да приема плащания с доджкойн, като 78% от хората отговориха положително.

Волатилността е една от причините редица водещи инвеститори и анализатори да са скептични относно „кучешката валута“, като част от тях дори предупредиха вложителите да внимават, защото може да отчетат сериозни загуби.

Колко щяхте да спечелите през 2021 г. от $1000 инвестиция в Dogecoin Криптовалутата Dogecoin за кратко поскъпна до рекордните 0.69 долара вчера.

Измененията в котировките в двете посоки обаче явно не притеснява Контесото, тъй като той разказва, че е вложил нови 14 000 долара в доджкойн в неделя, при ниво от 47 цента.

Парите си той печели от продажбата на други криптовалути, като инвестира и част от месечната си заплата, след като плаща всичките си сметки.

„Вярвам, че могат да се постигнат най-добри печалби, когато си дългосрочен инвеститор", казва той, цитирайки метода на инвестиране на Уорън Бъфет (бел. ред. самият Бъфет не е фен на криптовалутите).

По данни на CNBC Контесото притежава 2.03 млн. долара към четвъртък вечерта, които вече са доста повече, тъй като доджкойнът добавя 17% към стойността си в последните 24 часа.

„Смятам, че ако Tesla започне да приема плащания в доджкойн, това ще окаже сериозно влияние на цената на криптовалутата“, казва още той.