Предприемачите разполагат с ограничен прозорец от време, за да бъдат бизнес лидери. Ние знаем това, но действията ни невинаги отразяват нашата ограничена възможност да положим необходимите усилия и да постигнем целите.

Като предприемач можете да усетите ползите от това да се фокусирате върху собственото си израстване, когато сте готови да вложите съответното количество работа. Личното израстване е част от няколко стратегии за силно представяне, които можете да използвате, за да оптимизирате енергията си и да вършите повече неща. Няма да успеете да изградите бизнеса си, ако не израствате като човек.

Ефективните бизнес лидери, като Джеф Безос, Опра Уинфри, Сара Блейкли, Марк Кюбан и други, постигнат личностно израстване, като оптимизират ежедневните си навици. Те действат целенасочено спрямо навиците, които формират и спрямо ежедневното прилагане на принципите за оптимизация, пише Entrepreneur.

Тези бизнес лидери инвестират целенасочено време и енергия в развиването на солидна перспектива за своите цели и създаването на неудържим начин на мислене. Джеф Безос е силно ефективен бизнес лидер, защото разбира, че разумът е пътят към изборите, които вземаме и действията, които предприемаме спрямо нашите цели.

За да вършите повече неща, да разполагате с достатъчно енергия и да оптимизирате действията си, ще трябва да разберете три важни правила на много ефективните лидери.

1. Джеф Безос прави по едно нещо, което е само за него, всеки ден

В живота си хората се концентрират повече върху нещата, които правят за другите, отколкото върху тези, които правят за себе си. Това може да са неща за семейството, приятелите или тези, които ръководят. Те често предоставят на другите повече от себе си, отколкото би трябвало, а това води до горчивина.

Важно е човек да бъде състрадателен, но това може да е с цената на вашето психическо здраве. Джеф Безос разбира това по-добре от повечето хора. Той знае, че за да живее щастлив живот и да гради успяващ бизнес, човек трябва да постави граници и да прави всичко по силите си, за да гарантира, че тези граници се спазват.

Част от границите, които Безос поставя, е свързана с начина, по който прекарва времето си. Той си изготвя програма, която му позволява да прави неща, които му носят радост. Той прави по едно забавно и въодушевяващо нещо, което е конкретно за всеки ден.

Бизнес лидерите не могат да бъдат роботи, а работата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата води до бърнаут, горчивина и неприязън към процеса на израстването. Ще постигате цели и ще живеете необикновен живот, когато превърнете щастието и умственото си благосъстояние в приоритет.

Учете се от Джеф Безос и отделяйте време за неща, които ви карат да се усмихвате, като правите по едно нещо на ден само за вас. Така ще разполагате с енергията да постигате целите си от позицията на изобилието.

Вредните храни късно вечер намаляват продуктивността на следващия денСамо обаче ако изпитвате вина относно хранителните си навици

2. Джеф Безос отделя време за формирането на своите цели

По целите, които си поставяте, може да се съди къде отивате и как ще стигнете дотам. Прекалено много лидери преминават през личния и професионалния си живот без да са щастливи, защото нямат ясна цел. Те имат едно и също изживяване всеки ден, а това изживяване не ги въодушевява.

Джеф Безос е продуктивен, защото планира дните си целенасочено. Всеки ден има ясни цели и параметри за успеха. Когато се будите с ясни цели, които отговарят на вашите ценности, стъпвате на пътя към експоненциалния растеж.

Вашата визия за бъдещите постижения може да ви помогне да се сдобиете с цел, но трябва и да сте ангажирани с работата. С яснота можете да създавате проследими параметри. Когато изготвите подобен план за продуктивност, ще отчитате ежедневния прогрес.

Когато отчетете напредък спрямо значими цели, ще имате необходимата мотивация да продължите израстването. Предприемачите смятат, че това, което преследват, е крайният резултат, но всъщност това е процесът, който създава устойчивост.

3. Джеф Безос използва балансиран подход

Целансочените дни и ясните цели ще ви помогнат да формирате по-силна връзка с разума и здравословни навици, което пък ще доведе до по-висока продуктивност и постигане на цели. Още един елемент, който Безос добавя, е балансът в работата.

Ако не правите нищо друго, освен да работите усърдно, без да отделяте време, за да се наслаждавате на прогреса и да празнувате своите постижения, скоро ще започнете да не харесвате това, което градите. Вашият глад за бизнес растеж ще се превърне в недоволство, защото ще имате усещането, че винаги работите.

Учете се от Джеф Безос и отделяйте време всеки ден, за да отбелязвате колко далеч сте стигнали. Не забравяйте да включите баланс и дългосрочен подход към успеха и постигането на целите.

Истинската причина, поради която Джеф Безос вероятно е по-продуктивен от вас, е отдадеността му на това да живее оптимизиран живот. Той има своите големи цели, но ги преследва с балансиран подход, който в крайна сметка му помага да изгради една от най-големите компании в света.