През годините Lego e създавала няколко копия на автомобили, но при построяването на модела Lamborghini Sián FKP 37 компанията е опитала да постигне няколко различни неща.

Според Geeky Gadgets това е първият път, в който за подобен проект са използвани шестоъгълни блокчета.

И за да са сигурни, че цветът отговаря точно на този на оригинала, от Lamborghini боядисват репликата в собствения си завод.

Това е първият модел на марката с хибриден двигател. Копието на Lego няма двигател, но има други истински елементи, като седалки, волан и фарове.

Sián означава “светкавица” на болонски диалект и по тази причина фаровете на автомобила са в тази форма. Автомобилът е с дължина 4.98 метра, широчина 2.10, висок е 1.13 метра и тежи 2 200 кг.

Най-голямото Lego в историята - Колизеумът в РимКонструкция на Lego, която е реплика на Колизеума в Рим, беше призната официално от Рекордите на Гинес за най-големия комплект в историята на компанията

Единствената реплика, която Lego построява с двигател, е на Bugatti Chiron, за която са използвани 1 милион части. При Sián от компанията са използвали по-малко от половината части и въпреки че няма работещ двигател, гумите са истински и могат да се движат.

От всички използвани части в репликата само 20 са създадени специално за този проект. Копието е проектирано от екип от 15 души от Чехия. Ако искате да си построите подобна реплика, само частите ще ви струват около 36 500 долара.