Турция е поставила близо 40 милиона дози от ваксините срещу COVID-19 досега, като само през последното денонощие те превишават милион и половина, предаде Анадолската агенция.

Здравният министър на страната Фахреттин Коджа съобщи в четвъртък в Twitter, че за последните 24 часа в страната са поставени 1.58 млн. дози ваксина - пореден рекорд за брой на ваксинираните за денонощие.

От началото на кампанията по ваксинация в страната в средата на януари са поставени общо 38.85 милиона дози ваксина срещу COVID-19.

Над 24.7 милиона души са получили първата си доза, а над 14.15 млн. са напълно ваксинирани, показват данните на здравното министерство.

Общият брой на заразените с коронавируса в Турция, регистриран досега, е 5.35 милиона, а починалите са над 49 хиляди, съобщава Darik News.

Гражданите могат да избират между препаратите на китайската компания Sinovac и на Pfizer, а тази седмица в Анкара пристигна и първата партида с руските ваксини Спутник V.

Нормалната телесна температура вече не е 37 градусаВсеки път, когато човек реши, че e болен, първата стъпка е да вземе термометъра и да провери дали температурата му е над 37 градуса