Китай ускорява ваксинационната си кампания и в страната вече са поставени над 1 млрд. дози от ваксините срещу COVID-19. Към вчерашната дата в най-многолюдната държава в света са били поставени 1.01 млрд. дози.

Междувременно Индия може да бъде засегната от трета вълна на коронавируса по-рано отколкото се очакваше, тъй като хората не спазват противоепидемичните мерки, обяви Рандийп Гулерия, директор на държавния Институт по медицински науки. Броят на случаите в страната може да започне да се увеличава отново в рамките на 12 - 16 седмици, заяви той.

САЩ е изпратила 2.5 милиона дози от ваксината на Moderna Inc. на Taiwan, изпълнявайки част от обещанието на президента Джо Байдън да дари 25 млн. дози в световен мащаб като част от борбата с пандемията. Тайван все още изпитва сериозен недостиг на ваксини, а случаите в страната нарастват в последните шест седмици, информира Bloomberg.

Разкриват „зелени коридори“ за ваксини и в три търговски центъра в СофияНа 19 и 20 юни мобилните пунктове за ваксинация ще работят от 13:00 до 18:00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК ваксина

Междувременно Южна Корея обяви, че ще облекчи мерките за социална дистанция с намаляването на броя на новите случаи в страната.

Бразилия пък записа мрачно постижение през уикенда достигайки 500 000 смъртни случая от COVID-19. Страната изостава по този показател единствено след САЩ.