Тялото на човек може да бъде много здраво и силно, но се оказва, че в ежедневието ни има доста неща, които могат да ни наранят доста лесно. Разбира се, това не е повод да премисляте всяка крачка, но все пак го имайте предвид и бъдете винаги внимателни.

Подхлъзване под душа

Според New York Times баните могат да бъдат най-смъртоносното място в къщата (удавяне, падане и т.н.). Добре е да слагате противоплъзгаща подложка под душа.

Смесване на белина и амоняк по време на почистване

Казано по-просто, получената смес е смъртоносна за вдишване. Никога не правете това, независимо колко мръсна е тази повърхност.

Алергични атаки

Всички от време на време имаме малко хрема и просто го отдаваме на сезона на алергиите, но за някои хора алергиите отиват много по-далеч. Има дори такива, които са алергични към вода!

Шофиране

Това е една от най-опасните дейности, в които някога ще участвате. Всъщност, пътнотранспортните произшествия убиват 3 пъти повече хора по света, отколкото войната и убийствата, взети заедно.

Отравяне с въглероден окис

Не можете да го видите и да го помиришете, но може да ви убие. Течовете на CO, причинени от дефектни нагреватели и газови уреди, са съвсем реална, но много неизбежна причина за смърт.

Дълъг живот

Добре, това е шега, но ако не умрете от нищо друго в този списък, старостта, в крайна сметка, ще ви убие. Някои учени дори вярват, че човешкото тяло има максимална продължителност на живота поради ограничения в клетъчното делене.

Игнориране на зъбобола

Инфекциите на зъбите могат да бъдат смъртоносни, най-вече защото зъбите са толкова близо до кръвния поток. Ако замърсителите проникнат в тялото, това може да бъде смъртоносно. Освен това отокът от заразен зъб може дори да прекъсне подаването на въздух.

Сухо удавяне

Това може да се случи дори часове след излизане от басейна. Случайно вдишвате вода, която, в крайна сметка, води до спазъм на гласните струни и затварянето им, което прави невъзможно дишането. Това обикновено засяга децата няколко часа, след като са напуснали водата.

Правене на селфита

Особено в близост до скали. Ще бъдете изненадани колко много туристи са пострадали всяка година в резултат на падания и пътнотранспортни произшествия, причинени от небрежно правене на селфи.

Падане от стълби

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията паданията са водеща причина за смърт и в повече от половината от тях участват стълби.

Пресичане на улицата

Един от най-лесните начини да бъдете наранени е просто като не внимате за уличния трафик. Гледането на мобилния телефон или чат с приятели и разсейването може дори да ви коства живота.

Не носите каска

Значителна част от смъртните случаи на ски и велосипеди включват хора без каски.