Пазарната капитализация на Facebook вчера за първи път надхвърли 1 трлн. долара при затварянето на щатската борса.

Социалната мрежа е петата щатска компания, която преминава тази граница, присъединявайки се към Apple, Microsoft, Amazon и компанията майка на Google - Alphabet.

Акциите на Facebook вчера поскъпнаха с 4.2%, до 355.64 долара за брой, след като американски съд отхвърли жалбите срещу компанията на Федерална търговска комисия (FTC) и група щатски прокурори.

Facebook генерира почти половината от всичките си приходи от персонализирани реклами, които се показват на потребителите на Facebook и Instagram. Компанията също така има процъфтяващ хардуерен бизнес с продукти, като Portal и Oculus.

Роджър Уотърс: Марк Закърбърг е един от най-могъщите идиоти в светаМузикантът отказал на Facebook разрешение да ползват песента Another Brick in the Wall, Part 2, за да рекламират Instagram

Първичното публично предлагане на Facebook беше през май 2012 г., когато компанията дебютира на борсата с пазарна капитализация от 104 млрд. долара

Акциите й поевтиняха с цели 19% през 2018 г., след като компанията обяви разочароващи данни за приходите и потребителите за второто тримесечие на същата година.

Въпреки скандалите около компанията, цената на акциите се възстановиха и вече отчитат повишение от над 90% от 27 юли 2018 г.