Не само кортовете, на които се играят големи тенис турнири, привличат интерес.

На Земята има няколко тенис корта, разположени на малко вероятни места, които определено притежават уау фактор.

Вижте част от тях, подбрани от Daily Mail:

Престоят на поразителния остров Emerald Cay Estate в Търкс и Кайкос струва невероятните 35 714 долара на вечер. Но за тази сума гостите могат да поработят върху бекхенда си на невероятен тенис корт, който почти изглежда сякаш плава вв водата.

След това могат да се отпуснат в една от осемте спални, да си сипят чаша вино от изба, разполагаща с 6000 бутилки, или да се излежават на слънце на един от двата идеално оформени плажа.

Удивителният хотел Burj Al Arab в Дубай e дом на най-високия тенис корт в света, разположен на 211 метра над земята. При откриването му през 2005 г. един срещу друг се изправиха Андре Агаси и Роджър Федерер, като последният определи преживяването като „невероятно“.

Уникалният жилищен комплекс „Висящите градини“ в Турция Впечатляващо творение

Гостите на Il San Pietro Di Positano - луксозен курорт, построен върху скала на зашеметяващото крайбрежие на Амалфи в Италия, могат да се спуснат по 384 стъпала от основната сграда, за да играят на тенис корт с изглед към Средиземно море.

Частният клуб Tennis De La Cavalerie в Париж има отопляем корт на седмия етаж в сграда в стил Арт Деко, в която се намира и автокъща на Aston Martin. Тя е разположена между Айфеловата кула и градините Трокадеро. Таванът е построен от 1400 парчета дърво и струва 2 милиона долара, след като буря унищожава оригиналния през 1999 г.