Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 4:6, 6:4, 6:4, 6:3 дебютанта във финал от турнирите в Големия шлем Матео Беретини в битка за трофея от Уимбълдън. Това е трети пореден успех на сърбина тук и 6-та титла.

С успеха той се изравни по отличия с Роджър Федерер и Рафаел Надал – по 20 титли в турнирите от Големия шлем.

"Обичам ви толкова много. Да спечелия Уимбълдън беше най-голямата ми мечта като дете. Не приемам това за даденост. Напротив. Намирам го за огромна привилегия и чест. Да стоя тук с шестата си купа е наистина изумително", каза Джокович след мача.

"Изравняването по титли с Федерер и Надал означава, че нито един от няма да спре. Те са легенди! Двамата най-добри тенисисти, които съм срещал в своята кариера. Помогнали са ми да осъзная какво трябва да направя, за да вървя напред. Последните 10 години са едно изумително пътешествие за мен и то няма да спре дотук. Във великолепна форма съм. Играя си най-добрия си тенис на турнирите от Големия шлем", добави Новак.

Беретини дебютира на финал на Големия шлем, докато за Джокович това беше мач №30 във финалите от Шлема, информира Нова телевизия.