Авторите на новата книга Hidden Beaches Spain са подбрали пет зашеметяващи места, предлагащи безопасни морски приключения за деца в Испания.

Вижте ги:

Cala Mitjanaа, Менорка

Плажовете на Менорка са невероятни. Целият остров е обявен за биосферен резерват на ЮНЕСКО през 1993 г., като естественото спокойствие на ландшафта е внимателно запазено чрез устойчив подход към туризма, който помага островът да остане непокътнат.

Cala Mitjana е очарователен плаж в карибски стил с фин бял пясък и тюркоазена вода, но може да е пренаселен през лятото. Ако търсите по-тихи плажове, продължете на югоизток по добре маркираната крайбрежна пътека в продължение на 20 минути до също толкова прекрасния Cala de Trebalúger.

Playa de Temperáns, Южна Коста Галисия

Коста Галисия, в северозападната част на Испания, може да се похвали с 1500 км брегова линия и някои от най-красивите плажове в Европа. На около 35 км северно от град Виго (известен със своите стриди) се намира Praia de Temperáns - уединен и спокоен залив, идеален за семейно плуване и гмуркане с шнорхел.

Паркирайте близо до Miradoiro do Bouceiro и следвайте пътеката до плажа. На югозапад тя води и до друго уединено място - Praia das Moscas.

Playa de Dique, Северна Коста Галисия

Playa de Dique е очарователно пясъчно кътче, защитено от атлантическите ветрове, сгушено между скалисти носове и борови гори. Вълните са силни, но живописното поточе в задната част на плажа осигурява безопасно къпане и игра за децата. Затвореното пространство и плиткото дъно правят Praia do Dique идеалното място за семейства.

Български плаж се нареди сред най-красивите в ЕвропаТуристическият портал European Best Destinations определи най-добрите европейски плажове за 2019 г.

Playa de Mónsul, Коста Алмерия

Сухата полупустинска провинция Алмерия осигурява фон за огромен брой филми, особено уестърни. На югозапад се простира дива брегова линия, където обсипани с кактуси пътеки в природния парк Cabo de Gata водят до отдалечени пясъчни плажове.

В Playa de Mónsul, на 5 км югозападно от Сан Хосе, вкаменената лава е образувала огромни структури, а емблематична скала се издига от пясъка на ръба на водата като огромно морско същество. Нищо чудно, че Стивън Спилбърг избира Монсул като място за снимките на филма Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход.

Caló es Caragol, Майорка

Внушителните върхове на Serra Tramuntana отстъпват място на лозя и овощни градини, а чистите сини води поддържат богат и разнообразен морски живот. Sandy Caló es Caragol се намира в отдалечен и непокътнат залив на най-южния край на острова, където пеперуди летят около дюните.

Шофирайки ще преминете покрай Faro de Cap Salines - първия фар в Испания, захранван със слънчева енергия. Самият плаж е на половин час разходка северозападно по пътеката вдясно от оградата към морето, след това около носа вдясно. Плитка вода и изобилие от пространство го правят идеален за семейни плажни игри.