Щатска компания за оръжие си навлече критики заради това, че е произвела пистолет, който изглежда като детска играчка, направена от Lego.

От Culper Precision обявиха, че специалният пистолет Glock, който носи името Block19, е разработен, за да "подчертае чистото удоволствие от стрелковите спортове".

От датската Lego обаче са се свързали с производителя на оръжие с настояване за преустановяване на производството на това оръжие, което изглежда сякаш е покрито с блокчета Lego.

Противници на оръжията обявиха създаването на пистолета за безотговорно и опасно.

От Culper Precision информираха в свое изявление, че са избрали да пуснат Block19 в опит да покажат, че оръжията "са за всички" и че "да притежаваш и да стреляш отговорно с оръжие е дейност, която наистина носи удоволствие ".

От компанията добавят, че оръжието може да бъде закупено само от хора, които притежават разрешително за това, информира BBC.

Президентът на Culper Precision Брандън Скот заяви пред Washington Post, че след като се е консултирал с адвокат, е решил да се съобрази с молбата на Lego.

След това оръжието беше премахнато от уебсайта на производителя.

Lego създаде копие на Lamborghini Sián в реални размериЗа да са сигурни, че цветът отговаря точно на този на оригинала, от Lamborghini боядисват макета в собствения си завод

В САЩ е незаконно да се произвеждат играчки, които наподобяват истински оръжия, но законите не забраняват производството на оръжия, които наподобяват играчки.

Нещастните случаи с участието на деца и огнестрелни оръжия се увеличават в САЩ. Над 140 души бяха убити в подобни инциденти през миналата година.