Ресторантьор: Ако не сте ваксинирани, може да хапнете на друго място
Ресторантьорът и главен изпълнителен директор на Union Square Hospitality Group Дани Майер ще изисква от служителите и клиентите на своите заведения доказателство за това, че са ваксинирани против COVID-19.
“Ако наистина искате да не се ваксинирате, може да хапнете някъде другаде и също така може и да работите на друго място“, казва Майер пред CNN.
Ще кажа, че това е политика на компанията, а не нареждане, допълни той.
Промяната ще влезе в сила от 7 септември. „Ще изискваме от всичките ни гости да докажат, че са ваксинирани. Екипът ни също трябва да е със завършен имунизационен цикъл“, казва още Майер.
Бизнесът на ресторантите в САЩ, а и в останалите държави по света намаля сериозно по време на пандемията, като хиляди бяха принудени да затворят, а служителите им останаха без работа.
Union Square Hospitality Group разполага с ресторанти в Ню Йорк, Вашингтон и други градове на САЩ.
Ресторантьорът Дани Майер е един от лидерите, в своята индустрия, като през годините има редица нововъведения. През 2003 г. той забранява пушенето в ресторантите си, а през 2015 г. увеличава заплатите в заведенията си, но спира практиката с даването на бакшиши. Това се промени отново при отварянето на ресторантите по време на пандемията.
Union Square Hospitality Group е поредната компания в САЩ, която изисква от служителите си задължителна ваксинация.