Властите в Ухан ще започнат да тестват цялото население на китайския град след откриването на няколко нови случая на COVID-19 там.

В Ухан са отчетени седем местно предадени случая, които са първите от повече от година насам.

Градът с население от 11 милиона души придоби световна популярност, след като там бе засечен за първи път COVID-19 през 2019 г.

Китай в момента отчита едно от най-големите увеличения в броя на случаите от месеци като за последните 10 дни има около 300 положителни проби.

Около 15 провинции в страната са засегнати, което накара правителството да въведе мерки за масово тестване и някои ограничения.

Властите отдават разпространението на вируса на силно заразния Делта вариант и на туристическия сезон в страната.

Ето го най-високият мост, от който можете да скочите с бънджи430-метровото съоръжение доскоро държеше рекорда за най-дългия мост със стъклен под в света

Изявлението за Ухан идва, след като Китай днес обяви 90 нови случая на коронавируса.

Китай до голяма степен успява да контролира вируса в границите на страната.

Новото увеличение на случаите обаче, които бяха засечени първо сред служители на натовареното летище в Нандзин, породиха притеснения.

Властите тестваха 9.2-та милиона жители на Надзин три пъти и наложиха локдаун на стотици хиляди души.

През последния уикенд обаче вниманието се насочи към популярната туристическа дестинация Чжанцзяцзе в китайската провинция Хунан, където са много от новите случаи. Смята се, че пътуващи от Нандзин са посетили града наскоро.

Здравните власти са се съсредоточили върху театър в Чжанцзяцзе и в момента се опитват да издирят около 5 000 души, които са посетили представления, а след това са отпътували към своите градове.

Заразата стигна и до Пекин, като столицата отчете няколко нови случая.