Напоследък все повече двойки съжителстват заедно, преди да сключат брак.

Според Националния център за семейни и брачни изследвания 66% от американските семейни двойки са живели заедно, преди да тръгнат към олтара.

И макар това решение някога да се е считало за скандално, днес е доста често срещано.

Bright Side изготви списък с причини, поради които съвместният живот преди брака може да бъде от полза за връзката.

Познавате половинката си по-добре

Без значение от колко време се срещате, има неща, които ще разберете, само ако съжителствате. Животът под един покрив може да ви даде представа кой, всъщност, е човекът срещу вас. Може би е този, с когото ще прекарате остатъка от живота си. те ще бъдат човекът, с когото искате да прекарате живота си

Делите си домакинската работа

Според проучване на Pew Research Center от 2007 г. споделянето на домакинските задължения е в топ 3 на най-важните въпроси, свързани с успешния брак - след верността и добрия секс. Затова е за предпочитане първо да живеете заедно и да си създадете собствена система за разпределяне на домакинските задачи, за да сте запознати с отговорностите си преди брака. .

Управлявате по-добре финансите си

Ако двама души се срещат, но плащат битовите си сметки поотделно, защо да не ги разделят и да спестят пари? Това ще им позволи да изразходват повече средства за себе си преди брака. Освен това, когато с половинката ви установите ясни правила, това ви пази далеч от финансови проблеми, които обикновено имат сериозно негативно влияние върху брака.

Радвате се на по-голяма интимност

Интимността е една от причините хората да обмислят съвместно съжителство преди брака. Това сочат данните от скорошно проучване. Те искат да прекарват качествено време с партньора си на физическо и емоционално ниво, което е чудесен начин за изграждане на солидни отношения преди брака.

Ще разрешавате по-лесно конфликтите си

Вярно е, че съвместният живот е много по-голямо предизвикателство, отколкото това да се виждате от време на време - ще имате разногласия дори за маловажни неща, преди да започнете да се приспособявате един към друг.

Въпреки това, когато се съберете под един покриф, ще започвате да работите по съществуващите проблеми и вероятно ще развиете способности за разрешаване на конфликти, които са особено полезни за брака.

Показвате на хората, че сте единни

Когато една двойка предприеме стъпката да живее заедно, тя доказва на другите, че е сериозна и наистина двамата са отдадени един на друг. Говорите за себе си като за „ние“ и сте дълбоко обединени срещу външния свят.

Двойка похарчи 2 млн. долара за вечеряДвойка от Сингапур плати 2 млн. долара за вечеря, определена като „най-ексклузивната в света“

Вече не се страхувате толкова от брака

Бракът е огромен преход в живота, който е съпроводен с много стрес. Всъщност, доказано е, че сключването на брак е в топ 10 на най-стресиращите събития в живота. Не помагат и множеството новини за разводи на известните в медиите. Съвместният живот преди брака обаче ще направи идеята за него малко по-малко страшна.

Ще се разделите по-лесно, ако нещата не се получат

Нека си признаем: можете да забележите някои непреодолими различия, които е по-добре да регистрирате по-рано, отколкото по време на медения месец. И въпреки че изборът да се разделите никога не е лесен и за двете страни, поне ще ви е по-лесно да се изнесете, отколкото да се разведете.

Може да е полезно за вашето здраве

Ако живеете сами, може да сте самотни, което е вредно за вашето здраве, според данните от психологическо проучване. Така че, ако все още не сте готови да поемете такъв официален ангажимент, като брака, но същевременно не искате да се чувствате самотни, може да помислите да се съберете с партньора си.