Колко пари притежава Лионел Меси и колко ще печели аржентинската звезда в Пари Сен Жермен?

Меси натрупа състоянието си от 340 млн. евро, равняващи се на около 400 млн. долара, играейки за Барселона, но в следващите две години той ще се състезава за френския тим.

Нападателят има и опция за трета година във френската столица.

Футболистът е един от малкото, натрупали повече от 1 млрд. долара приходи в своята кариера (преди облагане с данъци).

Лионел Меси се превърна в най-добре платения футболист в испанската Ла Лига през 2017 г., подписвайки нов договор с Барселона, който го остави в тима до 2021 г.

Той е един от най-разпознаваемите и добре печелещи лица във футбола. Според сп. Forbes Меси заема второ място сред най-добре платените спортисти в света, както и пети сред най-скъпоплатените знаменитости. Доходите му за последните 12 месеца възлизат на 130 млн. долара, като тези от заплати и бонуси са 97 млн. долара, а спонсорските договори възлизат на 33 млн. долара.

Каква ще е заплатата на Меси в ПСЖ?

Последният договор на Меси в Барселона беше за 565 хил. евро седмична заплата, равняващи се на 610 хил. долара. Преди това той печелеше по 397 хил. евро (410 хил. долара на седмица).

Според последната информация, той ще получава между 30 и 35 млн. евро от ПСЖ, равняващи се на 35-41 млн. долара на сезон.

Кои са спонсорите на Меси?

Меси има дългосрочен договор с Adidas, докато един от основните му конкуренти на игрището - Кристиано Роналдо, играе с Nike.

През 2016 г. Nike възнагради Роналдо с доживотен договор, подобен на този на баскетболната звезда Леброн Джеймс. Смята се, че те ще им донесат по 1 млрд. долара. Меси също подписа подобна дългосрочна сделка с Adidas, макар финансови подробности да не бяха оповестени.

Останалите спонсори на Меси са Pepsi, Gillette, Turkish Airlines и др.

Какви бизнеси притежава Меси?

Меси няма своя марка бельо, обувки и парфюм, подобно на Роналдо, но обича да влага парите си в имоти. Той има няколко жилищни комплекса в Аржентина, както и хотел в Барселона (MiM Sitges).

Колко последователи има Меси в социалните мрежи?

Меси присъства във Facebook и Instagram, но не и в Twitter, където обаче има акаунт Team Messi, създаден от Adidas.

Аржентинецът разполага с близо 104 млн. фена във Facebook, както и 248 млн. последователи в Instagram.