От New York Stock Exchange (NYSE) обявиха, че ще изискват задължителна ваксинация за брокерите, които присъстват на пода на борсата.

Изискването ще влезе в сила от 13 септември, което е малко повече от месец, считано от днес.

Двете дози на най-популярните ваксини в САЩ – тези на Pfizer/BioNTech и Moderna, се прилагат в разстояние на 3 и 4 седмици.

От NYSE все пак информираха, че ще направят изключения по медицински и религиозни причини. Борсовият оператор обаче обяви, че ще започне все по-често тестване на хора на случаен принцип.

Оттам допълват, че доказателство за ваксинация ще се изисква и за представителите на компаниите, които откриват борсовите сесии, като част от тяхното листване на борсата чрез първично публично предлагане.

Информацията идва на фона на нарастващият брой случаи на COVID-19 в САЩ, както и изискването на редица от големите компании в най-голямата икономика на света за задължителна ваксинация при завръщането им в офисите.

След слабия борсов старт: Акционерите в Robinhood може да се смеят последниДебютът на компанията за търговия на финансовите пазари Robinhood не оправда очакванията - точно какъвто беше и случаят с първичното публично предлагане на акции на Facebook преди повече от девет години. Днес Facebook се оценява на над 1 трлн. долара

Сред тях са компании, като Walmart, Google, Tyson Foods и United Airlines, докато от McDonald обявиха, че отлагат връщането на офисните си служители с още 1 месец.

Припомняме, че през март 2020 г. емблематичният под за търговия на NYSE беше напълно затворен, като се премина изцяло на онлайн търговия.