PayPal стартира услуга за покупка и продажба на криптовалути във Великобритания, съобщава CNBC.

Американската платформа за разплащания ще даде възможност на клиентите си на Острова да купуват, продават и съхраняват дигитални парични единици.

Това е първата международна експанзия за криптопортфейла на PayPal, който е достъпен в САЩ от октомври миналата година.

"В САЩ услугата се представя много добре. Очакваме тя да има успех и във Великобритания", казва генералният мениджър на PayPal за сегмента на блокчейн и криптовалутите Хосе Фернандез да Понте.

Британските потребители на PayPal ще могат да купуват биткойни, биткойн кеш, етер и лайткойн на минимална стойност от един британски паунд (1.16 евро).

Те ще могат и да следят движението на цените на криптоактивите, както и да получат достъп до серия от образователни статии и видеоматериали.

Както и в американската версия на продукта, PayPal разчита на нюйоркската криптоплатформа Paxos за реализацията на трансакциите на дигиталните парични единици.

Във Великобритания подобна услуга вече се предлага от Revolut. И потребителите на Revolut, и тези на PayPal ще могат да преместят своите криптопортфейли на друго място, ако желаят.

От PayPal смятат, че криптовалутите ще играят все по-голяма роля в онлайн пазаруването. В бъдеще компанията има амбиции да предложи услугата и на други пазари, извън САЩ и Великобритания.

Днес биткойнът поскъпна с 1.7% и премина над нивото 50 000 долара за брой за първи път от началото на май.