Много хора, които говорят английски като първи или втори език, избират испанския като един от най-очевидните езици за изучаване.

И има основателна причина за това - не само тази, че е сравнително лесен за научаване…

Причина 1: Испанският е глобален език

Испанският е вторият най-говорим език в света. Това е официалният език в Испания, повечето страни в Централна и Южна Америка и няколко страни от Карибите. Например в САЩ има над 50 милиона души, които говорят испански като свой роден или втори език.

Причина 2: Възможностите за научаване на езика са навсякъде

Един от най-лесните начини да научите езика е като се потопите в атмосферата на местните. Без значение дали сте в Испания, САЩ, Мексико, държави от Карибския басейн, възможностите са безброй.

Причина 3: Испанският е лесен за научаване и за говорене

Испанският се счита за един от най-лесните езици за изучаване. Граматиката и произношението са различни от английския, но по-прости и последователни. Тъй като английският е взел почти 30% от речника си от латинския, лесно ще разпознаете и разберете много испански думи, които споделят едни и същи корени.

Причина 4: Испанският дава достъп до други култури

Без значение как решите да научите испански (онлайн, с посещение на часове, с преподавател, приложения, престой в испаноговоряща страна), най-добрият начин да го научите е като навлезете в испаноезичната култура- чрез неговото изкуство, музика, кино и литература.