За първи път Viking организира два световни круиза в рамките на една година поради засилено търсене на дългосрочни пътувания.

Viking World 2023-2024 ще се организира на два различни кораба, като и двата ще плават по един и същи маршрут от Форт Лодърдейл, стартирайки в рамките на няколко дни един от друг.

Решението на компанията идва в резултат на факта, че световните й круизи през 2021 и 2022 г. са разпродадени за рекордно кратко време.

Гостите могат да изберат да плават по Viking Sky от 20 декември 2023 г. или на Viking Neptune, който напуска Форт Лодърдейл на 23 декември 2023 г.

И двете пътувания ще продължат 138 дни, посещавайки 28 държави и спирайки на 57 различни пристанища, посочва T+L.

„Щастливи сме отново да предложим на изследователите възможността да обикалят света с комфорт“, казва Торстайн Хаген, председател на Viking. „Нашите предишни световни круизи бяха разпродадени за броени седмици и сега регистрираме по-голям интерес към тези разширени пътувания от всякога.“

Луксозен 132-нощен круиз за $73 000 на човек се разпродаде за 3 часаКруиз на цени, стартиращи от малко над 73 000 долара на човек, се разпродаде напълно за по-малко от три часа миналата седмица

Круизът ще отпътува от Форт Лодърдейл, след което ще стигне до Централна Америка. Той ще прекоси Панамския канал и ще плава нагоре по западното крайбрежие на Северна Америка.

Пътуващите могат да изберат и по-краткия 121-дневен круиз World Journeys, който ще вземе от Лос Анджелис, преди да отплават през Тихия океан. След това ще продължат към Хаваите, Австралия и Нова Зеландия, преди да изследват Азия и Близкия изток. Круизите ще минат през Средиземноморието и ще завършат пътуването в Лондон.

Viking Neptune е нов кораб, който ще се присъедини към флота на компанията през 2022 г. Той, заедно с Viking Sky, е класифициран като малък кораб - с 465 каюти, побиращи 930 гости.

Цената на плаването стартира от 54 995 долара на човек (или 49 995 долара за круиза World Journeys) на базата на двойно настаняване.

Сумата включва самолетните билети за бизнес класа, трансфери до и от кораба, всички корабни такси, визови услуги, доставка на багаж и пакет напитки.

Гостите, които резервират пътуване преди 30 септември 2021 г., ще получат 2 000 долара на човек в кредити за брегови екскурзии и 1 000 долара на човек в корабни кредити.