Идеята да плавате по света, оставяйки всичките си грижи у дома, днес е по-привлекателна отвсякога.

Как да го направите?

Можете да резервирате световен круиз, стартиращ в началото на следващата година и да сте у дома за Великден.

Но какво ще кажете за пътешествие, по време на което да посетите 27 страни, при това без нито един самолетен полет?

The Daily Mail ни показва как да го направим за 181 дни, пътувайки на кораб, яхта и влак. И всичко това, без да стъпвате на летище...

От Саутхемптън до Сан Франциско

3 януари 2022 г. - 27 януари 2022 г.

24 дни, пет пристанища, пет държави

Това е плаване през Атлантическия океан, чиято първа спирка е Тенерифе - най-големият от Канарските острови. Следват Барбадос и Кюрасао. Транзитно се преминава през Панамския канал, преди да посетите Хуатулко и Кабо Сан Лукас на тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

Не пропускайте да се насладите на наблюдението на на китове в Морето на Кортес, което кипи от морски живот - делфини, морски лъвове, пеликани и много други. Можете да използвате 12-те дни, които остават до отплаването ви от Сан Франциско, за да се насадите на града и околностите му.

От Сан Франциско до Сидни

6 февруари 2022 г. - 1 март 2022 г.

22 дни, пет пристанища, пет държави

След пет дни в Тихия океан, ще видите Хавайският архипелаг и е време да се насадите на бреговете на Хонолулу. След това ще пресечете Екватора и Линията на смяна на датата, заради което ще изгубите един ден, преди да поемете към Самоа, Фиджи и Нова Зеландия.

Възползвайте се максимално от престоя си в страната на кивитата, като се насадите на гейзерите в Роторуа, скочите с бънджи от моста в Окланд и изследвате река Уайтанги на кану. След пристигането в Сидни ще ви останат шест дни до отплаване, така че изучете невероятния австралийски град подробно.

От Сидни до Хонконг

7 март 2022 г. - 25 март 2022 г.

18 дни, пет пристанища, четири държави

Първото пристанище е Бризбейн, след това поемате към Дарвин. Ще видите и Ломбок - по-малко посещаваният съсед на Бали. Няма нужда да бързате в Хонконг - ще бъдете там десет дни.Топ 21 на най-добрите дестинации за 2021 г., според Conde Nast TravelerМоже би 2020 е била годината, в която сте планирали да пътувате много. Годината, в която сте възнамерявали да потърсите тайни плажове, за които знаят само местните

От Хонконг до Банкок

4 април 2022 - 16 април 2022

12 дни, шест пристанища, три държави

Ще се потопите в забележителностите на Югоизточна Азия с нощувки във виетнамските градове Ханой, Хюе и Ня Чанг, а в Камбоджа ще посетите Кампот. Не пропускайте да медитирате с будистки монах на палубата на дървена лодка, плъзгаща се през залива Халонг.

След като разгледате Банкок, се отправете към плажния рай - остров Ко Самет е само на четири часа път.

От Банкок до Сингапур

27 април 2022 г. - 30 април 2022 г.

Три дни, две жп гари, три държави

Вашето пътуване ще стартира във вагон, пътуващ на запад от Банкок до Канчанабури. Придвижвайки се на юг през Тайланд към Малайзия, влакът спира в Куала Кангсар, преди да стигне до Сингапур. Разгледайте доре града-държава, тъй като имате време до отпътуването на следващия ви транспорт - кораб.

От Сингапур до Атина

13 май 2022 г. - 3 юни 2022 г.

21 дни, седем пристанища, шест държави

След четири седмици на сушата ще се радвате на три дни в морето, тплавайки на запад до Шри Ланка - Хамбантота и Коломбо. Следващата спирка е Кочин на югозападното крайбрежие на Индия. От другата страна на Арабско море, нощувка в Сафага ще ви даде време за посещение на Луксор и Долината на царете.

След това е пристанището Акаба в Червено море, преди да преминете през Суецкия канал до Ашдод, Йерусалим и Мъртво море. Накрая ще прекосите Средиземно море до Крит. Имате три дни в Атина, за да разгледате Акропола, Партенона и Храма на Зевс.

От Атина до Дубровник

6 юни 2022 г. - 11 юни 2022 г.

Пет дни, четири пристанища, две държави

Това е десетдневен круиз, по време на който ще посетите три пристанища в Гърция - Санторини, Пилос и Кефалония, както и Саранда в Албания.

Остават 11 дни, докато се камите на последния кораб от пътешествието ви. Време е да се отправите на едноседмичен островен круиз по крайбрежието на Далмация.Най-добрите дестинации за почивка в ЕвропаНепознатите градчета превземат сърцата на летовниците

От Дубровник до Дубровник

11 юни 2022 г. - 18 юни 2022 г.

Седем дни, пет острова, три града

Оставайки в полезрението на сушата, ще посетите хърватските острови Брач, Хвар, Корчула, Млет и Вис, както и Сплит и Омиш на континента.

От Дубровник до Саутхемптън

22 юни 2022 г. - 2 юли 2022 г.

Девет дни, пет пристанища, пет държави

На Адриатическо море ще посетите Неум в Босна и Херцеговина, Сплит в Хърватия и Дуръс в Албания, след което ще отплавате през Средиземно море до Каляри в Сардиния и нататък до Танжер - портата на Европа към Африка.