Герит Коул може и да има подписан договор на стойност 324 млн. долара, но звездата на бейзболния отбор Ню Йорк Янкис, все още се придвижва с 16-годишен автомобил.

Всеки път, когато е в района на Лос Анджелис, Коул шофира своята кола Toyota Tacoma от 2006 г., която притежава от ученическите си години, пише NJ.com. Белият пикап, който е с пробег от 132 000 км., има специално място в сърцето на 30-годишния Коул.

“Това е колата, с която се придвижвах навсякъде в училище,” казва Коул пред NJ.com. “Забавно е. Влизам в нея и започвам да си мисля за всички неща, свързани с бейзбола, които посещавах като млад с тази кола.”

Пикапът е подарък от неговия баща и е с него, както в годините му като ученик, така и след това като студент в Калифорнийския университет. Коул дори пристига с тази кола на тренировъчния лагер преди сезона в Аризона, когато е избран в драфта от Питсбърг Пайрътс през 2011 г.

Коул е четирикратен участник в Мача на звездите и печели по 36 млн. долара на сезон. Той казва, че основната причина, поради която все още използва колата е, която се е продавала на цени между 15 000 и 25 000 долара, когато излиза на пазара, е проста – все още работи.

″Автомобилът е супер надежден,” казва той. “Това не е реклама на Toyota, но наистина не съм имал никакви проблеми с колата. Не прекарвам тук много време, така че когато ходим на плажа или возим подаръци за Коледа, пикапът е доста удобен.”

Звезда от НФЛ не е похарчил и долар от договора си за 75 млн. долараКамара казва, че знае стойността на всеки долар

Това не означава, че Коул не е правил подобрения по автомобила. Той заменя стария CD плейър с авудио система Pioneer, която разполага с Apple CarPlay.

Ако продаде колата, Коул ще получи само около 7 800 долара, според компанията за оценки на автомобили Kelley Blue Book. Бейзболистът печели тази сума средно за по-малко от два часа. В същото време цените на Toyota Tacoma модел 2021 г. започват от 26 400 долара.