Четиризвезден хотел във Великобритания е анулирал всичките си резервации, включително и няколко сватби, за да приюти над 100 бежанци от Афганистан.

Сградата е оборудвана със спа, сауна и фитнес зала. Анулирането на резервациите става, след като британското правителство се съгласи да приюти 20 000 разселени афганистанци.

Очаква се новопристигналите да останат в луксозните хотелски помещения поне шест месеца, тъй като Министерството на вътрешните работи, местните власти и служби обработват документите на стотици бежанци.

Говорител на хотела каза, че всичките 90 стаи в хотела са заети от Министерството на вътрешните работи, а бежанците са започнали вече да пристигат, съобщава Нова телевизия.

Талибаните забраняват музиката в АфганистанНа въпроса за бъдещето на правата на жените в афганистанското общество Муджахид заяви, че в дългосрочен план те ще могат да се върнат към ежедневните си дейности

Според данни на здравните власти в момента около 10 000 бежанци са поставени под карантина в хотели, където ще трябва да останат поне 10 дни, тъй като Афганистан е в червения списък на Великобритания за пътуване.

Държавата подпомага хотелите с карантинирани, като в около 100 хотела са настанени над 2000 мигранти, предимно от Афганистан.